Hoe gaat uw zorgverzekeraar in 2019 om met het pgb?

Voor onder andere verpleging en/of verzorging voor volwassenen kunt u of uw kind in 2019 een pgb van uw zorgverzekeraar krijgen. Uw zorgverzekeraar beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor een pgb. Het pgb-reglement van uw zorgverzekeraar is hierin leidend. Om een pgb te kunnen krijgen moet er sprake zijn van een zorgbehoefte langer dan 1 jaar.

Een zorgverzekeraar kiest u zelf. Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar, doet u dit dan vóór 31 december 2018. Maar waarop baseert u uw keuze? Welke verschillen zijn er voor wat betreft het pgb tussen zorgverzekeraars?

Verlaagde tarieven

Verzekeraars mogen hun pgb-tarieven veranderen, zowel omhoog als omlaag. Meerdere verzekeraars hebben hun pgb-tarieven verlaagd. Per Saldo is van mening dat de zorg hierdoor niet onder druk mag komen te staan, je moet als budgethouder gewoon je zorgverlener kunnen blijven betalen. Indien u problemen heeft met de verlaagde tarieven, neem dan contact op met uw verzekeraar om te zoeken naar oplossingen. Komt u er met uw verzekeraar niet uit, bel dan onze advieslijn.

Overstappen

Stapt u over naar een andere zorgverzekeraar en  is uw indicatie nog geldig? Dan neemt de nieuwe zorgverzekeraar de geldige  indicatie over. Deze dient u wel zelf op te sturen naar de nieuwe zorgverzekeraar. Het aantal toegekende uren blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar eigen tarieven hanteert.

Inhoud

  1. Algemene informatie (met daarbij onder andere een overzicht van de grootste aanpassingen ten opzichte van 2018)
  2. Overzicht zorgverzekeraars
  3. Bijzonderheden en belangrijke verschillen tussen verzekeraars
  4. Vindbaarheid informatie pgb op website zorgverzekeraars
  5. Samenvatting
  6. Conclusie

Informatie voor niet-leden

De zorgvergelijker is alleen toegankelijk voor leden en abonnees die zijn ingelogd. Bent u geen lid of abonnee? Kijk voor meer informatie op de pagina over het lidmaatschap.

Zorgvergelijker 2019

Als u bent ingelogd kunt u de zorgvergelijker hier vinden.