Weer budgethouders over naar PGB Portaal

Dit jaar gaan ruim 21.000 budgethouders over naar het PGB Portaal. De budgethouders van de zorgkantoren Apeldoorn/Zutphen, Zwolle en Drenthe van Zilveren Kruis starten als eerste. Ze hebben de eerste brief van hun zorgkantoor ontvangen.

In deze brief gaat het over het regelen van de vertegenwoordiger. Dat is de eerste stap die nodig is. Degene die bij het zorgkantoor bekend is als vertegenwoordiger of gewaarborgde hulp, is namelijk ook degene die in het portaal de financiƫle zaken kan regelen. Het kan nu nog zo zijn dat bij de SVB een ander is geregistreerd. Het is daarom belangrijk dat je de juiste vertegenwoordiger doorgeeft aan het zorgkantoor.

Waarom is er een nieuw PGB Portaal?

Het pgb portaal biedt oplossingen voor een aantal knelpunten. En het portaal is snel, gemakkelijk, overzichtelijk en veilig. Het verlicht de administratieve lasten en het is eenvoudiger om je administratie te doen. Voordelen zijn onder meer:
  • Je houdt overzicht over je budget.
  • Je sluit digitaal zorgovereenkomsten af met je zorgverleners en zorgkantoren kunnen ze digitaal controleren.
  • Je weet zeker dat je voldoet aan de wet- en regelgeving.
  • Het voorkomt fouten, er wordt direct gecontroleerd of een declaratie klopt.
  • Je hoeft niet elke keer opnieuw je gegevens aan te leveren.
De huidige gebruikers zijn zeer tevreden over het portaal. Dat geldt voor budgethouders en zorgverleners. Ze geven het portaal gemiddeld een 7,9. Wil je al uitleg over het portaal? Ga dan naar mijnpgb.nl.

Stap voor stap

De dienstverlening aan budgethouders is het belangrijkst. Daarom wordt het portaal stap voor stap ingevoerd. Op deze manier kunnen ervaringen van alle gebruikers telkens worden verwerkt in het systeem. Wij willen het liefst dat alle budgethouders zo snel mogelijk kunnen overgaan. Alleen gaat zorgvuldigheid wel boven snelheid.

Positief kritisch

Wij blijven onze invloed uitoefenen bij de besluitvorming en ontwikkeling rond het pgb portaal. Het uitgangspunt is dat het portaal voor budgethouders veilig is, de administratieve lasten verlicht en het eenvoudiger maakt om je administratie te doen. Onze positief kritische blik blijft bij de verdere doorontwikkeling hierop gericht.