Verslag vervolgdebat over het nieuwe pgb-portaal

Op 6 februari 2019 is er een vervolgdebat geweest in de Tweede Kamer over het nieuwe pgb-portaal. Het nieuwe betalingssysteem waarmee budgethouders in de toekomst hun zorgverleners kunnen betalen. In dit bericht lees je een kort verslag van dit debat.

Inbreng van Per Saldo

Op 28 januari 2019 hebben we een bericht op onze website geplaatst met de punten die Per Saldo onder de aandacht wilde brengen in dit debat. Het belangrijkste punt ging over het testen van het nieuwe pgb-portaal.

Testen nieuwe portaal

Met het portaal weet je zeker dat de facturen en declaraties van je zorgverlener direct worden gecontroleerd en voldoen aan de wet- en regelgeving. Vul je bijvoorbeeld een verkeerd tarief in dan kun je de factuur of declaratie niet indienen. Je hebt altijd een overzicht van je persoonsgebonden budget, zodat je precies weet hoe het staat met je administratie en budget. De budgethouders van zorgkantoor DSW en de gemeente Westland die het portaal tot nu toe hebben getest zijn enthousiast, dus nu kan er een nieuwe groep starten om het nieuwe systeem uit te gaan proberen.

Minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft tijdens het debat aangegeven dat hij vanaf half mei een tweede groep budgethouders met het portaal wil laten werken. Zo kunnen meer budgethouders gebruik maken van het portaal, en krijgen we een beter beeld van waar het goed gaat, en waar nog niet.

Wat vindt Per Saldo?

Per Saldo is blij dat meer budgethouders het nieuwe portaal kunnen uitproberen. Hoe meer budgethouders het nieuwe betalingssysteem kunnen testen, hoe meer zicht er is op zaken die nog verbeterd kunnen worden. Zo kunnen de budgethouders zo snel mogelijk van dit mooie instrument gebruik maken.

Eerdere berichten over het portaal