Vaccinatie voor bewoners met Wlz-ggz indicatie in ouder- en wooninitiatieven

Kleinschalige ouder- en wooninitiatieven waar mensen met een Wlz-ggz indicatie wonen, kunnen vanaf 10 mei 2021 hun bewoners laten vaccineren tegen corona. Er komt een arts naar je ouder- of wooninitiatief toe om de bewoners te vaccineren.

Wie worden gevaccineerd?

Het gaat om kleinschalige ouder- en wooninitiatieven waarvan de bewoners nog niet in aanmerking zijn gekomen voor vaccinatie en waar tenminste één bewoner zorg krijgt op basis van een Wlz-ggz indicatie. Als dat zo is dan kunnen alle bewoners gevaccineerd worden. Dit geldt alleen voor de bewoners en niet voor mensen die alleen gebruik maken van de dagbesteding.

Waar moet je je aanmelden?

Het woon- of ouderinitiatief kan zich aanmelden door één van deze vijf organisaties een mail te sturen:

Let op: dit kan uiterlijk tot en met maandag 3 mei 2021. Daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk  te doen. Budgethouders kunnen dit niet zelf doen.

Zet de volgende gegevens in de mail:

  • Naam
  • Adres van de woonlocatie
  • Totaal aantal bewoners, dus bewoners met én zonder een Wlz-ggz indicatie
  • Contactpersoon, mail en telefoonnummer

Wat doen we voor jou?

Na wekenlange inspanning van onze kant is het gelukt deze afspraak te maken. Heb je problemen na het sturen van de mail aan één van deze organisaties of bij het maken van een afspraak voor vaccinatie van je bewoners? Meld het dan bij ons via [email protected].