Bewoners met GGZ Wlz-indicatie horen ook bij deze groep. Bewoners die geen Wlz-indicatie hebben kunnen samen met de bewoners met een Wlz-indicatie via de HAP worden gevaccineerd. Dit zijn bijvoorbeeld bewoners met een Wmo-indicatie of partners van ouderen met dementie die ook in het wooninitiatief wonen.

Uitleg van RIVM

In het nieuwsbericht van 11 februari 2021 van het RIVM staat de indeling van de HAP’s en wanneer zij starten met de vaccinaties. Hierin staat ook dat naast het Moderna-vaccin ook het BioNTech/Pfizer-vaccin gebruikt gaat worden.

Nieuwsbericht RIVM 11 februari 2021

Wat kun je doen?

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over vaccinatie. Daarom adviseren we je de volgende stappen te ondernemen:

  • De bewoner of zijn/haar vertegenwoordiger moet toestemming geven om de vaccinatie te kunnen krijgen. Het kan zo zijn dat je dit al een keer hebt gedaan voor het Moderna-vaccin, maar nog niet voor het BioNTech/Pfizer-vaccin. Dan is het nodig om ook dat formulier in te vullen. Als het niet lukt deze schriftelijke toestemming op tijd te regelen, is mondelinge toestemming mét toezegging dat de schriftelijke toestemming onderweg is ook voldoende. De toestemmingsformulieren voor bewoner en vertegenwoordiger voor beide vaccins vind je hieronder.
  • Je moet als ouder-/wooninitiatief je bewoners zelf aanmelden bij de HAP  waar de huisarts van de bewoners bij hoort. Het formulier (Wlz uitvraaglijst) dat je hiervoor kunt gebruiken, vind je hieronder.
  • Zoek op bij welke HAP de huisarts(en) van de bewoners is/zijn aangesloten en meld je bewoners zo snel mogelijk aan.
  • In het RIVM nieuwsbericht kun je opzoeken wanneer de HAP van jouw bewoners is opgenomen in de vaccinatieplanning. De vaccinatieperiode is van 25 januari tot 14 maart 2021.
  • Bewoners met GGZ Wlz-indicatie horen ook bij deze groep. Bewoners die geen Wlz-indicatie hebben kunnen samen met de bewoners met een Wlz-indicatie via de HAP worden gevaccineerd. Dit zijn bijvoorbeeld bewoners met een Wmo-indicatie of partners van ouderen met dementie die ook in het wooninitiatief wonen.
  • Jouw bewoners hoeven niet naar de HAP. Een prikteam van de HAP komt naar het initiatief toe om te vaccineren.

Bewoners van ouder- en wooninitiatieven met een Wmo indicatie worden gevaccineerd via de huisarts. Zij zullen in het 2e kwartaal gevaccineerd worden met het Astra Zeneca-vaccin. Wij raden ouder- en wooninitiatieven aan de bewoners alvast aan te melden bij de huisarts en de toestemmingsformulieren voor vaccinatie met het Astra Zeneca-vaccin in orde te maken.

Meer informatie

Links naar downloads

Wlz uitvraaglijst

Download

vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet ⋅ 18 KB