Uitkomsten meldactie Zvw

Het laatste anderhalf jaar krijgen we steeds vaker signalen over het Zvw-pgb. We hebben je eind vorig jaar gevraagd je ervaringen met het Zvw-pgb met ons te delen. We hebben de uitkomsten in een rapport gezet. Zo helpen jouw ervaringen ons om jouw belangen te behartigen bij betrokken partijen.

Binnenkort zitten wij weer rond de tafel met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), V&VN en het ministerie van VWS. We gaan nieuwe afspraken maken over het Zvw-pgb voor de volgende jaren. Om deze afspraken voor elkaar te krijgen gebruiken we jouw ervaringen.

Uitkomsten meldactie

We hebben 48 reacties van jullie gekregen op onze actie. De meeste meldingen gaan over het aantal geïndiceerde uren dat naar beneden is bijgesteld. Verder vinden jullie dat bij een chronische aandoening of beperking de een langere indicatie afgegeven moet kunnen worden dat het huidige maximum van 2 jaar. Bij een maximum is er namelijk geen sprake van maatwerk. Ook de langere wachttijden bij zorgverzekeraars is een punt dat jullie steeds vaker melden.

Alle uitkomsten van de meldactie met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk vind je hieronder in ons rapport. Dit rapport gaan we geven aan de minister, de Tweede Kamerleden, ZN en V&VN. En na de verkiezingen als er een nieuw kabinet is, geven we het uiteraard aan de nieuwe minister en nieuwe Tweede Kamerleden.

Wat doen we nog meer voor jou?

Heb je nu problemen met je Zvw-pgb? Of heb je vragen over je pgb? Neem dan contact op met onze advieslijn. Zij kunnen je helpen met jouw situatie. Bel tijdens openingstijden of mail naar [email protected] en dan neemt een medewerker contact met je op.