Wonen

Wonen in een kleinschalig initiatief met een pgb kent zijn eigen aanpak. We zijn voor bewoners en hun verwanten onder meer actief op het gebied van toereikende tarieven, behoud van het pgb en optimale keuzevrijheid, verminderen van regeldruk en regels die beter aansluiten bij een kleinschalig initiatief. We letten daarbij op de wetten en regels voor zowel zorg als wonen.

Met onze samenwerkingspartners kunnen we een krachtig signaal afgeven om iedere keer weer de positie en eigen regie van bewoners veilig te stellen. Op deze plek houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wijzigingen in wet- en regelgeving vind je in ons thema Wets- en regelwijzigingen. Alle wet- en regelgeving rond wonen staat in onze Toolkit Wonen. In deze toolkit vind je ook alle informatie over wat er komt kijken bij het starten en in stand houden van een initiatief. En informatie als je op zoek bent naar mogelijkheden om te wonen met een pgb.

Nieuwe ontwikkelingen rondom wonen

Actielijn wooninitiatieven

De minister wil binnen de actielijn wooninitiatieven duidelijkheid krijgen over de betekenis en inhoud van eigen regie in pgb-wooninitiatieven.

Een lijst van pagina's

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Word lid of abonnee van Per Saldo!

Samen maken we het pgb eenvoudiger en menselijker. We komen op voor je belangen en we zijn jouw bron van kennis en informatie. Met onze hulp wordt het beheren van het pgb een stuk eenvoudiger.

 

Steun ons. Dan steun je het pgb en daarmee je eigen situatie. Zonder jouw lidmaatschap kunnen wij ons belangrijke werk niet doen. Word nu lid!

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers