Wonen

Wonen in een kleinschalig initiatief met een pgb kent zijn eigen aanpak. We zijn voor bewoners en hun verwanten onder meer actief op het gebied van toereikende tarieven, behoud van het pgb en optimale keuzevrijheid, verminderen van regeldruk en regels die beter aansluiten bij een kleinschalig initiatief. We letten daarbij op de wetten en regels voor zowel zorg als wonen.

Met onze samenwerkingspartners kunnen we een krachtig signaal afgeven om iedere keer weer de positie en eigen regie van bewoners veilig te stellen. Op deze plek houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wijzigingen in wet- en regelgeving vind je in ons thema Wets- en regelwijzigingen. Alle wet- en regelgeving rond wonen staat in onze Toolkit Wonen.

Voor ouder-, bewoners- en wooninitiatieven

We ondersteunen ouder-, bewoners- en wooninitiatieven met cursussen, voorlichting en meer bij eigen regie en wonen. En natuurlijk hebben we onze Toolkit Wonen met daarin alles wat er komt kijken bij het starten en in stand houden van een initiatief. Hier vind je ook informatie als je op zoek bent naar een mogelijkheden om te wonen met een pgb.

Welke positieve en/of negatieve ervaringen heb je als ouder-, bewoners- of wooninitiatief met het uitvoeren van je eigen regie? En heb je tips of mogelijke oplossingen? Laat het ons weten.

Woon je in een wooninitiatief en krijg je geen energietoeslag? Dit kun je ertegen doen!

Bewoners van wooninitiatieven met een laag inkomen krijgen vaak onterecht geen energietoeslag toegekend. Dat blijkt uit een uitvraag van Ieder(in). Gemeenten blijken de energietoeslag niet, of met grote willekeur, toe te kennen. Ieder(in) vindt het belangrijk dat gemeenten dit zo snel mogelijk rechtzetten. Daarvoor roepen we lokale belangenbehartigers en (ouders van) bewoners van wooninitiatieven op om hier actie tegen te ondernemen. Hoe je dat doet lees je in het bericht van Ieder(in)

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Ben je nog geen lid of abonnee van Per Saldo?

Wat jammer dat je nog geen lid of abonnee bent. Als je een pgb hebt of ermee te maken hebt, dan is Per Saldo voor jou een belangrijke bron van kennis en informatie en een steun in de rug. En wij kunnen ons werk niet doen zonder onze leden en abonnees.

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers
  • En nog veel meer…