Zvw

Wat zijn veranderingen en ontwikkelingen in de Zorgverzekeringswet? En wat doen en vinden wij?

We maken samen met het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN) om de paar jaar nieuwe bestuurlijke afspraken Zvw-pgb.

En ieder jaar maken de zorgverzekeraars een nieuw Zvw-pgb reglement. De verandering die verzekeraars in hun beleid maken gaan altijd per 1 januari in. We nemen ze op in onze zorgvergelijker, waarin we de verschillende verzekeraars op het gebied van het pgb met elkaar vergelijken. De zorgvergelijker komt voor leden en abonnees altijd in december op onze website. 

Alle informatie en acties voor de handreiking kindzorg vind je in ons thema Kinderen, jeugd en jongeren.

Indicatie en herindicatie aanvragen duurt langer

We krijgen signalen dat het aanvragen van verpleging en verzorging bij een zorgverzekeraar langer duurt dan normaal. VGZ geeft aan dat het onder meer komt, omdat ze minder personeel hebben. Ze hebben acties ondernomen om het te versnellen. Dringende aanvragen behandelen ze met voorrang. En bij herindicatie geldt dat de huidige indicatie door blijft lopen. Betaal je je zorgverleners via de SVB? Dan vullen ze je budget aan. Levert de herindicatie meer zorg op? Dan ontvang je dat met terugwerkende kracht.

Ervaar je ook problemen en heb je dringend zorg nodig? Laat het ons dan weten via [email protected]. Vermeld in de mail ‘vertraging zvw-aanvraag’ en de naam van je zorgverzekeraar.

Nieuws over de Zvw

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Word lid of abonnee van Per Saldo!

Samen maken we het pgb eenvoudiger en menselijker. We komen op voor je belangen en we zijn jouw bron van kennis en informatie. Met onze hulp wordt het beheren van het pgb een stuk eenvoudiger.

 

Steun ons. Dan steun je het pgb en daarmee je eigen situatie. Zonder jouw lidmaatschap kunnen wij ons belangrijke werk niet doen. Word nu lid!

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers