Pgb en corona

Als budgethouder moet je niet alleen goed voor jezelf zorgen om gezond te blijven, maar ook instaan voor de veiligheid van jouw zorgverleners. Je bent immers zelf werkgever of opdrachtgever. Door de komst van het coronavirus was dit heel moeilijk en waren er speciale maatregelen nodig.

Het ministerie van VWS heeft sinds maart 2020 allerlei maatregelen genomen voor de zorg, maar hield daarbij onvoldoende rekening met de consequenties voor budgethouders. Wij zijn hier wel direct oplossingen voor gaan bedenken. En op ons aandringen zijn er ook maatregelen getroffen in jouw belang.

Deze maatregelen vind je per wet in onze slimme lijst: Pgb en corona. En er staan ook speciale maatregelen in voor ouder- en wooninitiatieven. Verder vind je er de meest gestelde vragen, zoals over vaccineren, en handige websites.

Informatiepunt vanaf mei 2022

De samenleving is weer open. Dat kan lastig zijn als je een kwetsbare gezondheid hebt. Via de website van Vilans helpen we je met betrouwbare informatie, praktische tips en adviezen. Twijfel je? Neem dan altijd contact op met je arts of andere zorgverlener.

Welke positieve en/of negatieve ervaringen heb je met de coronamaatregelen? En heb je tips of mogelijke oplossingen? Laat het ons weten.

Een lijst van slimme lijsten

    • Coronamaatregelen

    Als budgethouder heb je veel vragen over coronamaatregelen. Wij geven je tips en antwoorden.

Liveblog

Vanaf januari 2021 houden we je in ons liveblog kort op de hoogte van aanvullingen op de coronamaatregelen.

Een lijst van pagina's

Laatste nieuws over coronamaatregelen