Kinderen tot 18 jaar

Onder dit thema vind je informatie over het pgb voor kinderen tot 18 jaar. We houden je op de hoogte van ontwikkelingen en onze acties.

Onderwijs en zorg is hier een onderdeel van. Een persoonsgebonden budget (pgb) is bestemd voor zorg, niet voor onderwijs. Maar er zijn mogelijkheden om met een pgb extra zorg en begeleiding binnen het onderwijs te regelen.

Ontwikkelingen en veranderingen in de Jeugdwet vind je in het thema Wets- en regelwijzigingen.

Informatie over medische kindzorg

De organisatie van zorg voor zieke kinderen thuis vraagt vaak veel van jou als ouder en andere betrokkenen. Om je hierbij te helpen en te ondersteunen heeft het ministerie van VWS informatie over medische kindzorg thuis verzameld op www.regelhulp.nl/onderwerpen/medische-kindzorg-thuis.

Op deze pagina vind je antwoorden op vragen zoals:
– Vanuit welke wetgeving is de zorg voor je kind gefinancierd?
– Hoe kan je de zorg organiseren?
– Welke regels gelden voor zorg die je als ouders zelf geeft?
– Wat kun je doen als je tegen problemen aanloopt bij het organiseren van de zorg?

Praktijkteam kindzorg

Heb je vragen of loop je tegen problemen aan bij het organiseren van kindzorg thuis? Bespreek dit dan eerst met de betrokken zorgprofessionals, zorgorganisatie of zorgverzekeraar. Hierbij kun je via je gemeente hulp van een cliƫntondersteuner inschakelen.

Heb je een vraag over de organisatie, financiering, toegang of geschiktheid van kindzorg thuis? Dan kun je via Het Juiste Loket terecht bij het praktijkteam kindzorg.
De medewerkers van Het Juiste Loket kijken samen met jou of ze een antwoord op je vraag kunnen vinden. Als dit niet lukt, kan het praktijkteam worden ingeschakeld. Ook zorgprofessionals kunnen zich met vragen melden.

Deel jouw ervaringen

Welke positieve en/of negatieve ervaringen heb jij met een pgb voor kinderen tot 18 jaar? En heb je tips of mogelijke oplossingen? Laat het ons weten.

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Word lid of abonnee van Per Saldo!

Samen maken we het pgb eenvoudiger en menselijker. We komen op voor je belangen en we zijn jouw bron van kennis en informatie. Met onze hulp wordt het beheren van het pgb een stuk eenvoudiger.

 

Steun ons. Dan steun je het pgb en daarmee je eigen situatie. Zonder jouw lidmaatschap kunnen wij ons belangrijke werk niet doen. Word nu lid!

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers