Terugblik op informatiebijeenkomst onderwijs en zorg

Op 21 februari 2019 vindt in de Tweede Kamer een algemeen overleg plaats over onderwijs en zorg. Ter voorbereiding op dit overleg heeft Per Saldo op 19 februari een informatiebijeenkomst georganiseerd voor Kamerleden. Ouders, jongeren, zorgverleners en belangenorganisaties deelden hun ervaringen met onderwijs en zorg.

Aangrijpende verhalen

Tijdens de bijeenkomst werd een film vertoond waarin persoonlijke verhalen werden verteld over de problemen waar men tegenaan loopt. Daaruit blijkt dat het voor ouders moeilijk kan zijn om goed onderwijs te regelen voor kinderen die zorg nodig hebben. Zij krijgen te maken met regelgeving die niet passend is voor de situatie van hun kind, en lopen daardoor tegen muren aan.

Na de film kreeg iedereen spreektijd om uit te kunnen leggen wat goed onderwijs voor hen betekent, en wat nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Dit waren aangrijpende verhalen, waarbij niet iedereen het droog hield.

De Kamerleden gaven aan dat dit hen raakt, en dat ze dit even moesten laten bezinken. Per Saldo hoopt dat ze de verhalen meenemen in hun voorbereiding op het overleg op donderdag.

Meer informatie

Zie ook Samenwerking onderwijs en zorg: het is wél mogelijk en bekijk de film met de persoonlijke verhalen.

Het algemeen overleg over onderwijs en zorg vindt plaats in de Tweede Kamer:

  • Bijeenkomst op dinsdag 19 februari van 16:30 tot 17:30 in de Tweede Kamer
  • Algemeen overleg op 21 februari van 12:30 tot 15:30 in de Tweede Kamer

De brief van Per Saldo aan de Tweede Kamer ter voorbereiding op het algemeen overleg kun je hieronder downloaden.