Slimme lijst: Zorgmomentenoverzicht

In een zorgmomentenoverzicht vul je in welke zorg je krijgt, wanneer je die krijgt en hoelang die duurt. Het is handig om zo’n overzicht te hebben als je een persoonsgebonden budget (pgb) aanvraagt of bezwaar wilt maken tegen een besluit. Download daarom het formulier om een zorgmomentenoverzicht te maken.

Veel mensen weten niet precies hoeveel zorg ze nodig hebben of hoeveel zorg ze krijgen. Maar je hebt die informatie nodig voor je pgb-aanvraag. Daarom raden we aan om altijd een overzicht van je zorgmomenten te maken voordat je een pgb aanvraagt.

Een zorgmomentenoverzicht geeft inzicht, maar is niet verplicht. Je hoeft het overzicht daarom niet mee te sturen met je pgb-aanvraag. Soms zal een gemeente of zorgkantoor er toch om vragen, en dan kun je het overzicht altijd nog opsturen.

Met het formulier kun je heel eenvoudig een zorgmomentenoverzicht maken. Dit formulier bestaat uit 2 delen:

Zorgmomentenoverzicht deel 1: korte beschrijving van je persoonlijke situatie

Het 1e deel gaat over jouw situatie. Beantwoord de 5 vragen over jezelf en je beperkingen. Je hebt niet veel ruimte voor de antwoorden. Je antwoorden hoeven ook niet lang te zijn, maar probeer wel duidelijk te zijn.

Zorgmomentenoverzicht deel 2: beschrijving van je zorgmomenten

Het 2e deel is een tabel voor 1 hele dag. De tabel heeft 4 kolommen waarin je invult:

  1. Hoe laat begint de zorg?
  2. Welke handelingen doet de zorgverlener?
  3. Hoelang is de zorgverlener bezig?
  4. Opmerkingen of extra informatie: je kunt bijvoorbeeld aangeven waarom je de zorg nodig hebt, op welke dagen je die nodig hebt of wie de zorg moet verlenen.

Formulier downloaden

Contact

Ben je Pluslid? Dan kan een van onze medewerkers je zorgmomentenoverzicht bekijken en je tips geven. Neem hiervoor contact op via de Advieslijn.