Reacties op handreiking Kindzorg

Vorige week is de concept handreiking Kindzorg verschenen. Het is opgesteld door V&VN. Een aantal organisaties, waaronder wij, hebben het verzoek gekregen input op het concept te leveren. En de politiek heeft actie ondernomen.

Veel aanpassingen nodig

Eerdere berichten

We gaan samen met een aantal andere belangenorganisaties reageren. Dit zal een flinke klus worden, omdat het stuk heel veel aanpassingen nodig heeft. Zoals het nu is opgesteld, kan het volgens ons niet gebruikt worden. We zijn hier al lang mee bezig, zie eerdere berichten. Helaas zien we onze voorstellen nog niet terug in deze handreiking.

Vraag om uitstel invoering

De politiek heeft het ondertussen ook opgepakt. Het reces is net begonnen, maar dit houdt ze niet tegen om op dit onderwerp te reageren. John Kerstens (PvdA) heeft een verzoek ingediend om de inwerkingtreding van de handreiking kindzorg uit te stellen totdat de Tweede Kamer zich hierover heeft kunnen uitlaten. Ook heeft hij om een reactie gevraagd van de minister naar aanleiding van de uitzending van Op1 van dinsdag 30 juni 2020 over ouders die hun ernstig zieke kind verzorgen. De VVD, PVV, CDA, D66, Groenlinks, SP, Christenunie, PvdD, 50plus, SGP en groep Krol- vanKooten-Arissen hebben met dit verzoek van de PvdA ingestemd.  Het verzoek is dus geaccepteerd. Aan de minister zal worden gevraagd de inwerkingtreding uit te stellen. Ook is hij gevraagd te reageren op de uitzending van Op1.