In de regio Zuid-Holland Zuid leven bij nogal wat mensen vragen over het krijgen van jeugdhulp via een pgb voor hun kind. Daarom organiseerde het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid samen met Per Saldo op 17 mei een informatieve bijeenkomst over problemen met het pgb in Zuid-Holland Zuid. Ondanks de warme zomeravond was de zaal afgeladen met belangstellenden. De aanwezigen kregen allerlei praktische adviezen over de volgende onderwerpen:

  • Hoe dien je een aanvraag in?
  • Wat doe je om een besluit van de gemeente te krijgen?
  • Hoe kun je tegen een besluit bezwaar maken?

Een van de sprekers was Renske Imkamp van het advocatenkantoor Van der Woude de Graaf advocaten. Zij gaf een heldere uitleg over deze vaak ingewikkelde juridische materie. Ze vertelde onder meer dat een gemeente de plicht heeft om zorgvuldig onderzoek te doen naar een zorgvraag van een hulpvrager. De hulpvrager/budgethouder moet ook alles doen om zo’n onderzoek mogelijk te maken. Ze benadrukte verder dat het geen schande is om in bezwaar te gaan tegen een besluit.

Na afloop waren er veel complimenten voor de organisatoren en sprekers. Iedereen kon goed toegerust met praktische handvatten naar huis keren.

Ook bij u in de regio?

Spelen deze problemen ook in uw regio en wilt u dat Per Saldo hierover voorlichting komt geven? Stuur dan een mail met uw verzoek aan voorlichting@pgb.nl. Heeft u vergelijkbare problemen en wilt u die aan ons voorleggen? Bel of mail dan met onze Advieslijn.