Voor onder andere verpleging en of verzorging voor volwassenen kunt u of uw kind in 2018 een pgb van uw zorgverzekeraar krijgen. Uw zorgverzekeraar beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor een pgb. Het pgb-reglement van uw zorgverzekeraar is hierin leidend. Om een pgb te kunnen krijgen moet er sprake zijn van een zorgbehoefte langer dan 1 jaar, behalve voor palliatief terminale thuiszorg.

Een zorgverzekeraar kiest u zelf. U kunt voor 31 december 2017 uw oude verzekeraar opzeggen en u kunt zich voor 1 februari 2018 aanmelden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Maar waarop baseert u uw keuze? Welke verschillen zijn er voor wat betreft het pgb tussen zorgverzekeraars?
Hieronder vindt u een vergelijking tussen de verschillende zorgverzekeraars en hoe zij met het pgb omgaan in 2018.

Overstappen

Stapt u over naar een andere zorgverzekeraar en zijn uw toestemmingsverklaring en indicatie nog geldig? Dan neemt de nieuwe zorgverzekeraar de geldige toestemming over. Deze dient u wel zelf op te sturen naar de nieuwe zorgverzekeraar. Het aantal toegekende uren blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar eigen tarieven hanteert.

Inhoud:

  1. Algemene informatie, met daarbij onder andere een overzicht van de grootste aanpassingen ten opzichte van 2017
  2. Overzicht zorgverzekeraars
  3. Bijzonderheden en belangrijke verschillen tussen verzekeraars
  4. Vindbaarheid informatie pgb op website zorgverzekeraars
  5. Conclusie

Informatie voor niet-leden

Onderstaande informatie is alleen toegankelijk voor leden en abonnees die zijn ingelogd. Bent u geen lid of abonnee? Kijk voor meer informatie op de pagina Lidmaatschap.