Het CIZ beoordeelt of u zorg nodig hebt en zo ja, welke zorg en met hoeveel zorg u kunt volstaan. In de indicatiestelling beschrijft het CIZ de noodzakelijk vastgestelde zorg. Dit document wordt doorgestuurd naar u als aanvrager en naar het zorgkantoor. Het zorgkantoor stelt u de vraag hoe u de zorg wilt ontvangen: in zorg in natura (via een instelling) of met een pgb. In dit proces van aanvraag tot toekenning neemt u een aantal stappen, die hieronder worden beschreven. Maar het begint natuurlijk allemaal met de vraag:

Welke zorg heeft u nodig?

  • Website Mijn kwaliteit van leven
    Door op deze website de Kwaliteitsmeter in te vullen, ontvangt u een persoonlijk overzicht naar aanleiding van de resultaten, waarmee u zich kunt voorbereiden op een gesprek met de indicatiesteller. Ook gaan de resultaten naar landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. Ga naar Mijnkwaliteitvanleven.nl
  • Zorgmomentenoverzicht
    Een simpel en doeltreffend hulpmiddel om in beeld te krijgen welke en hoeveel zorg u nodig hebt, is om een zorgmomentenoverzicht te maken. Dat heeft u misschien al ingevuld voordat u geïndiceerd werd, maar kan ook bij het maken van het budgetplan een handig hulpmiddel zijn. U houdt bijvoorbeeld een week (of langer als u dat nodig vindt) per uur precies bij welke hulp u krijgt, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, ook ‘s nachts, en van wie u die hulp krijgt. U beschrijft de hulp bij alles wat u niet zelfstandig kunt. Meer informatie en een formulier dat u kunt gebruiken vindt u in het slimme lijstje Zorgmomentenoverzicht.


Inloggen

De informatie die Per Saldo hieronder geeft is alleen toegankelijk voor leden en abonnees. Logt u daarom in, waarna u de volgende onderwerpen ziet verschijnen: