Een pgb en dan?

Kiest u voor een pgb, dan staat u er nooit alleen voor. Per Saldo is de belangenvereniging van en voor mensen met een pgb.

Leden hebben een streepje voor:

Per Saldo informeert onder andere via deze website. Uitgebreide informatie over het pgb wordt beschreven in de zogenoemde ‘slimme lijstjes‘. Dit zijn wegwijzers, die vaak in detail ingaan op wat u moet weten en wat u moet of kunt doen.

In het slimme lijstje Wetten en loketten: waar moet u zijn? leest u waar u welke zorg kunt aanvragen.

  • Bij Welke zorg leest u waar u welke soorten van hulp kunt inkopen en wat u hieronder kunt verstaan.
  • In de beschrijving onder elke wet, Jeugdwet/Wmo/Wlz/Zvw leest u onder Aan de slag met uw budget wat er allemaal komt kijken bij het gebruik van een pgb.

Pgb-test

Als u zich afvraag of het pgb iets voor u is kunt u:

Gratis online cursussen

In de cursus ‘Wat is een pgb’ vertelt Per Saldo-voorlichter Hans van der Knijff waarom hij heeft gekozen voor een pgb, en worden de verschillen tussen een pgb en zorg in natura op een rij gezet. Aan het eind van de cursus kunt u zelf de pgb-test doen.

In de cursus ‘pgb in vier wetten’ leert u wie met welke zorgwet te maken kan krijgen en wat een pgb dan te bieden heeft.

Hoe is het gesteld met uw eigen kennis van het pgb? Doe de gratis cursussen en u weet het! U vindt de gratis online cursussen op www.persaldo-onlinecursus.nl.