We zijn er in eerste instantie voor budgethouders, maar bieden jou ook informatie, ondersteuning en advies. Dit doen we om iedereen die te maken heeft met een pgb zo goed mogelijk toe te rusten. Ook jou als professional.

We hebben de informatie over het pgb op onze site geschreven voor budgethouders. Maar de inhoud is zeker interessant voor jou. Stapsgewijs leggen we uit wat een pgb is, wanneer het geschikt is voor een hulpvrager, hoe je het aanvraagt, wat je moet doen en hoe je een pgb moet beheren. Gebruik deze informatie als je meer wilt weten.

Wat we doen voor jou

 • Cursussen
  Met een van onze online cursussen leer je alles over het pgb in je eigen tijd en eigen tempo. Er zijn 2 gratis cursussen ‘Wat is een pgb?’ en ‘Pgb in 4 wetten’. Daarnaast hebben we basis- en vervolgcursussen speciaal voor professionals. We kunnen op verzoek alle cursussen binnen de organisatie (incompany) verzorgen. Stuur een e-mail naar voorlichting@pgb.nl voor de mogelijkheden.
 • Voorlichting
  We geven voorlichting over actuele onderwerpen. Deze bijeenkomsten gaan over nieuwe ontwikkelingen of over thema’s die op dat moment spelen. Ook gaan we in op signalen uit de dagelijkse praktijk. Ze vinden meestal in jouw regio plaats. En we kunnen voor jouw organisatie voorlichting op maat geven. Wil je weten wat we op dit moment organiseren? Kijk dan onder voorlichting.
 • Advies
  Je kunt bij ons terecht met alle vragen over het persoonsgebonden budget (pgb) en wat daarbij komt kijken. Onze medewerkers zijn volledig op de hoogte of vragen voor je na hoe het precies zit. Je moet na ons contact verder kunnen met de informatie die je krijgt of het advies dat wij je geven. Je kunt ons bellen of mailen.
 • Wonen
  Steeds meer mensen kiezen voor een kleinschalig woon-zorg initiatief. Kortom: een woning waarin ouders en kinderen, jongvolwassenen en ouderen zelf zeggenschap hebben, in een huis midden in de maatschappij, met zorg op maat. We bieden deze initiatieven informatie, advies en ondersteuning. Lees meer over wonen met zorg, of wel eigen regie en wonen.

Doe mee

Je kunt als professional of vertegenwoordiger van je organisatie abonnee bij ons worden. Je steunt ons werk en krijgt veel voordelen, zoals korting op cursussen, ons magazine EigenWijs en toegang tot alle informatie. Doe je ook mee?