Op donderdag 30 maart 2017 opent staatssecretaris Martin van Rijn van VWS het congres over de toekomst van het persoonsgebonden budget (pgb). De datum van het congres ligt direct na de Tweede Kamerverkiezingen. Daarom is de ondertitel: nieuwe ronde, nieuwe kansen voor het pgb? Tal van actuele onderwerpen rond het pgb, innovatieve voorbeelden en voorstellen uit binnen- en buitenland zullen die dag de revue passeren. De Guus Schrijvers Academie en Per Saldo organiseren deze bijeenkomst voor professionals.

Onderwerpen

Tijdens het congres zullen onder meer de volgende vragen aan de orde komen:

  • Hoe kunnen we in Nederland zorgen voor een toegankelijk en eenvoudig pgb in alle 4 de zorgwetten?
  • In hoeverre is meer preventie en minder opsporing een oplossing voor een fraudevrij persoonsgebonden budget?
  • Welke interessante (regionale) innovaties zijn er op pgb-gebied?
  • Hoe inventariseer en meet je de zorg- en ondersteuningsbehoeften tijdens een keukentafelgesprek bij een pgb-aanvraag?

Er zijn voordrachten, workshops en flitspresentaties met veel gelegenheid om te participeren en vragen te stellen. Aan het einde van het congres zullen diverse sprekers verbaal de degens met elkaar kruisen aan de hand van een aantal pittige stellingen. De zaal kan via live voting meestemmen.

Flitspresentaties

De voordrachten en workshops worden afgewisseld met korte flitspresentaties van 5 minuten. Deze flitspresentaties geven de bezoeker een breed scala aan goede voorbeelden, projecten en initiatieven, gericht op de verbetering van de kwaliteit en betaalbaarheid van het pgb.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor professionals in de zorg- en welzijnssector, leden van de Raad van Bestuur en beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, inkopers bij zorgverzekeraars, wethouders, zorginkopers van gemeenten, onderzoekers, vertegenwoordigers van nationale instanties en brancheorganisaties, leden van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en hun regionale platforms en iedereen die interesse heeft in het pgb.

Organisatie

De organisatie is in handen van de Guus Schrijvers Academie in samenwerking met Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget.

Meer informatie en aanmelden

Het pgb-congres vindt plaats op 30 maart 2017, van 8.30 uur tot 16.45 uur, in Aristo, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht. De kosten bedragen tot 15 februari € 245,- (btw-vrij). Daarna betaal je € 275,- (btw-vrij). Alle congresdeelnemers ontvangen een gratis exemplaar van Integrated  Care, het nieuwe boek van Guus Schrijvers. Voor vragen en inschrijving ga naar Congres Persoonsgebonden Budget 30 maart 2017.

Brochure PGB-congres