Donderdagochtend 24 november waren Per Saldo-directeur Aline Molenaar en Jacomien Wolfkamp aanwezig in het NPO Radio 1 programma De Ochtend. De aanleiding is de documentaire ‘Zorg om Daan’ die maandag 28 november wordt uitgezonden. Jacomien is de moeder van Daan, een 14-jarige meervoudig gehandicapte jongen die fulltime zorg nodig heeft. Om te laten zien waar je als ouders allemaal tegenaan loopt binnen de zorg, wilden Jacomien en haar man Paul een inkijkje in hun leven geven.

Jacomien: “Wij lopen tegen veel onbegrip op. Ik zou het fijn vinden als ouders als wij, meer steun en erkenning krijgen.”  Aline Molenaar van Per Saldo hoort deze verhalen bijna dagelijks. “Er zitten zeker dingen in de wet, waar de Kamer vandaag naar kijkt, die niet kloppen. De wet is opgebouwd uit zogenaamde profielen. Er wordt niet goed genoeg gekeken naar de zorg op maat, maar iemand moet in een hokje passen. En dat past niet altijd.”

Debat over Wlz in Tweede Kamer

Tegelijkertijd debatteerde de Tweede Kamer over het plan om volgend jaar bijna 400 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de langdurige zorg. Maar 400 miljoen euro extra lost het probleem van de langdurige zorg niet op volgens Molenaar. Maatwerk is nodig.

Beluister/bekijk het item Zorg om Daan: Wat kan er verbeterd worden in de Wet langdurige zorg?
Bekijk de documentaire Zorg om Daan, op NPO, uitgezonden op maandag 28 november 2016.

Meer media-aandacht

Lees ook ‘Elke melding is er natuurlijk één te veel’

Lees ook Gebruikers langdurige zorg worden gek van bureaucratie

Lees ook Mediaberichten over declaraties SVB en reactie Per Saldo