Overleg in de Tweede Kamer over problemen in de jeugdhulp

Op 13 juni 2019 vindt in de Tweede Kamer een algemeen overleg plaats over de jeugdhulp. Helaas gaat er nog teveel mis. Per Saldo schrijft samen met Ieder(in) een brief aan de Kamerleden om  problemen onder de aandacht te brengen.

Gebrek aan kennis

In Nederland hebben ruim 1,3 miljoen kinderen en jongeren een beperking of chronische aandoening. Zij kunnen een beroep doen op de Jeugdwet voor hulp, maar uit onderzoek blijkt dat zij niet alle hulp krijgen die nodig is.

We zien dat dit bijvoorbeeld aan gebrek aan kennis over de specifieke behoeften van jeugd met een levenslange beperking ligt. Door gemeenten worden de problemen onderschat, en van ouders wordt te veel gevraagd.

Per Saldo en Ieder(in) vinden dat daar verandering in moet komen, en vragen in de brief om snelle oplossingen.

Persoonsgebonden budget

Per Saldo schrijft nog een tweede brief aan de Tweede Kamer. Hierin wordt speciale aandacht gevraagd voor problemen rondom het persoonsgebonden budget in de jeugdhulp. Deze brief kun je later deze week ook downloaden op onze website.

Meer weten?

Het overleg over jeugdhulp vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 van 10:00 tot 13:00 in de Thorbeckezaal in de Tweede Kamer.