Word jij onze nieuwe pgb-consulent?

Ben jij de deskundige klantadviseur die ons team Advies komt versterken? Kun jij onze leden goed adviseren over het pgb? En wil je werken bij een organisatie die er maatschappelijk toe doet? Dan is deze leuke baan wat voor jou!

Per direct en voor minimaal een jaar zijn wij op zoek naar een

Medewerker Advies (pgb-consulent)

32  uur per week

Wat ga je doen?

Je informeert (potentiële) leden en geeft advies over het persoonsgebonden budget (pgb), meestal telefonisch of per e-mail. Soms houd je een persoonlijk spreekuur of sta je op een beurs.

Je krijgt vragen over het beheren van een pgb, de wijze waarop een pgb moet worden verantwoord, het omgaan met de verschillende gemeenten en het zoeken naar zorgverleners. Je kent het proces van indiceren. En je weet dat mensen met een pgb ook werkgever zijn en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Kortom, je hebt veel kennis van het persoonsgebonden budget en begrijpt hoe belangrijk het voor hen is.

Een ander aspect van de functie is het controleren van (aanvraag)formulieren, van budgetplannen of zorgovereenkomsten. Soms speel je een bemiddelende rol. Je hebt dan contact met zowel zorgvragers en hun vertegenwoordigers als met professionals, zoals medewerkers van gemeenten of zorgkantoren en onafhankelijke cliëntondersteuners.

We zijn een vereniging van en voor leden. Jij ziet het als een uitdaging om budgethouders die informatie zoeken lid te maken. Want wij hebben onze leden nodig om de belangen van mensen met een persoonsgebonden budget optimaal te behartigen.

Je informeert  – adviseert – doet, dus vragen we van jou:

  • ruime ervaring met professionele telefonische dienstverlening, dit is een absolute must;
  • een dienstverlenende en klantgerichte instelling;
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • integriteit, want je werkt  met vertrouwelijke (persoons-)gegevens;
  • HBO werk- en denkniveau.

Je kunt goed luisteren en doorvragen en stelt de vraag achter de vraag. Je voelt je betrokken bij onze doelgroep en weet dat sommige gesprekken best zwaar kunnen zijn. Het ene moment ben je standvastig omdat dat nodig is, maar je kan ook meebewegen als de situatie dat van je vraagt. In de gesprekken toon je jouw tact en inlevingsvermogen.

Complexe materie maak je je snel eigen en je weet die te vertalen naar de mensen die je spreekt aan de telefoon of waarmee je mailcontact hebt. Je hebt brede en actuele kennis van het totale (directe en indirecte) werkgebied. En het leveren van kwaliteit is voor jou vanzelfsprekend.

Over ons

Wij zetten ons in voor mensen met ­een persoonsgebonden budget (pgb). We informeren, adviseren en bieden scholing aan deze budgethouders. Maar ook aan anderen die met het pgb te maken hebben. Als belangenbehartiger werken we hard aan goede pgb-regelingen, een eenvoudige administratie en een zorgvuldig gebruik van het pgb. Dit doen we al sinds 1995.Op dit moment bestaat Per Saldo uit 38 enthousiaste medewerkers en nog een aantal zeer bevlogen vrijwilligers.

Dit mag je van ons verwachten

Je komt werken in een inspirerende organisatie die er maatschappelijk toe doet. Je krijgt de vrijheid om vanuit jouw deskundigheid de functie in te vullen. Er is ruimte voor eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. We bieden je een dienstverband aan voor een jaar, ter vervanging voor iemand die met zwangerschapsverlof is. Aan het eind van dat jaar besluiten we of het een vervolg kan krijgen. Werktijden en werkdagen stem je onderling af met de collega’s binnen het team, maar zijn in principe van 8.30 – 17.00 uur. We werken hybride. Werktijden en -plek (thuis of ons kantoor in Utrecht) stem je af met je leidinggevende en met je collega’s.

Het salaris in schaal 7 bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring max. € 3.653,- per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Dit bedrag is excl. het Individueel Keuze Budget (IKB) ter hoogte van 18,7% van het salaris. Het IKB omvat onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en de waarde van bovenwettelijk vakantieverlof. Het is een vrij besteedbaar budget, waarmee je flexibel keuzes maakt over verschillende arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en werkervaring. Bij ons geldt de cao Sociaal Werk Nederland. Daarbij hoort het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wij vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé en dat je gezond en duurzaam inzetbaar blijft. Daarvoor heb je een Loopbaanbudget (LBB), dat is opgebouwd uit een financiële reservering en de waarde van het vitaliteitsverlof.

Wil je meer weten?

Kijk op onze site www.pgb.nl, op YouTube en/of neem contact op met Maria van Bommel, manager Algemene Zaken, bereikbaar op nummer 06-29159853.

Enthousiast om deze uitdaging aan te gaan? Reageer! We maken graag kennis met jou!

We vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om in onze samenleving optimaal te leven. Ook werken hoort daarbij. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een beperking uit om te solliciteren.

Stuur je motivatie en CV naar: [email protected] onder vermelding van ‘medewerker Advies’.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijv. via sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.