Directeur interne organisatie (32-36 uur)

Per Saldo is een ondersteuningsorganisatie en een belangenvereniging, een vereniging van mensen met een langdurige zorgvraag. Met meer dan 18.500 leden en abonnees is Per Saldo al meer dan 25 jaar dé landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb). Per Saldo komt op voor hun belangen (en die van alle budgethouders) en biedt algemene informatie, advies, ondersteuning, training en voorlichting voor budgethouders en professionals.

Per Saldo zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedraaien in de maatschappij en de regie kan voeren over het eigen leven. Ze heeft veel aandacht voor de wet- en regelgeving en streeft naar zichtbaarheid en herkenbaarheid op lokaal en regionaal niveau. Daartoe voert Per Saldo een actieve lobby richting politiek en instanties. Per Saldo is voor de continuïteit van de activiteiten sterk afhankelijk van structurele subsidiëring door de overheid. Er zijn 35 personen werkzaam op het kantoor van Per Saldo.

Directeur interne organisatie voor bureau en vereniging

Voor 32 – 36 uur per week

Functieomschrijving

Als Directeur interne organisatie ben je eindverantwoordelijk voor de verenigingsontwikkeling, bedrijfsvoering en dienstverlening van Per Saldo. Je geeft direct leiding aan een divers team van circa 25 collega’s die werkzaam zijn op het gebied van belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding, (juridisch) advies, kenniscentrum, training, P&O en communicatie. Een belangrijk onderdeel van je functie is het verder vormgeven van een cultuurverandering in de organisatie, die momenteel in een transitietraject zit. Je geeft de medewerkers op een sturende en coachende wijze leiding en stimuleert hierbij eigenaarschap. Ook zorg je ervoor dat de medewerkers goed kunnen functioneren, geïnspireerd zijn en zich kunnen blijven ontwikkelen, als individu en als team. Je vertegenwoordigt Per Saldo naar buiten als het gaat om de bedrijfsvoering, subsidieaanvragen en contracten met samenwerkingspartners in de bedrijfsvoering. Je bent eindverantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus waaronder de jaarrekening, de begroting, het jaarverslag en het jaarplan. Daarnaast valt het strategisch meerjarenbeleidsplan en de uitvoering hiervan onder jouw verantwoordelijkheid.

Je werkt nauw samen met de externe directeur die zich o.a. bezighoudt met de lobby, beleidsvoering en externe vertegenwoordiging op deze gebieden. Voor de externe directeur, de manager bedrijfsvoering en de (senior) medewerkers ben je een strategische sparringpartner. Samen met de externe directeur heb je een gedeelde verantwoordelijkheid m.b.t de visie & strategievorming, de vertegenwoordiging naar VWS en de ALV en overlegvergaderingen met het bestuur, voor wie jij het eerste aanspreekpunt bent. Door de stijgende complexiteit van de pgb-processen en de afhankelijkheid van subsidies en ledenaantal, is het belangrijk dat de organisatie toekomstbestendig wordt gemaakt. De transitie vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. 

Functie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie in een complex maatschappelijk stakeholderveld
  • Je bent bedrijfsmatig sterk en hebt kennis van financiële, bedrijfskundige en organisatorische processen
  • Je hebt kennis van het aanvragen, verwerken en verantwoorden van subsidies/projectaanvragen
  • Je kunt snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau
  • Je bent betrouwbaar en voorspelbaar, je werkt gestructureerd en zorgt voor overzicht
  • Je bent flexibel, handelt daadkrachtig en bent van nature gericht op samenwerken 
  • Je ziet kansen voor mogelijkheden, samenwerking, groei en ontwikkeling
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid 
  • Je hebt een brede interesse in het sociale domein en affiniteit met de pgb/budgethouders

Arbeidsvoorwaarden

Per Saldo biedt je een uitdagende functie in een inspirerende organisatie die er maatschappelijk toe doet. Je krijgt de vrijheid om vanuit jouw deskundigheid de functie in te vullen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. Het salaris is conform cao Sociaal Werk Nederland en bedraagt € 4.530,- tot € 7.503,-  per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en werkervaring. Dit bedrag is excl. het Individueel Keuze Budget (IKB) ter hoogte van 18,7% van het salaris. Het IKB omvat onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en de waarde van bovenwettelijk vakantieverlof. Het is een vrij besteedbaar budget, waarmee je flexibel keuzes maakt over verschillende arbeidsvoorwaarden. Het is mogelijk om hybride te werken. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 

Interesse?

We laten ons in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren t/m zondag 22 januari via Polderbanen.nl. De eerste gesprekken vinden kort hierna plaats. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Jeppe Licht of Evi Gasseling via 073-2032098.

Solliciteren