Het persoonsgebonden budget is een begrip en gelukkig niet meer weg te denken als middel om zelfstandig zorg te regelen en te financieren. Daarvoor voeren we een actieve lobby in politiek Den Haag, binnen gemeenten, bij zorgverzekeraars en zorgkantoren en andere stakeholders. En ondersteuning bij het gebruik van het persoonsgebonden budget is nog steeds hard nodig.

De afdeling Dienstverlening is essentieel in dit proces. Binnen het team Groepscommunicatie zoeken we versterking. Ben jij onze nieuwe:

Cursusleider/voorlichter

Ervaren medewerker die inspireert, activeert én acquireert

(gemiddeld 32 uur/week flexibel inzetbaar zowel wat standplaats, aantal uren per week als werktijden betreft - ook ’s avonds en in weekend)

Je functie

Samen met jouw collega’s binnen het team Groepscommunicatie ontwikkel je voorlichting en cursussen. Die geef je aan groepen (aspirant)budgethouders en leden van onze vereniging, of hun vertegenwoordigers, ouder- en wooninitiatieven. Maar ook aan (zorg)professionals van organisaties die met het pgb te maken hebben, zoals gemeenten, zorgkantoren, mantelzorgorganisaties, MEE en zorgverzekeraars. Elke doelgroep heeft zijn eigen vragen. Iedere cursus is anders. Iedere deelnemer is anders en de interactie tussen deelnemers is nooit hetzelfde. Je sluit daarop aan met doeltreffende interventies. Jij kent ons werkgebied, onze doelgroepen en je snapt wat er speelt. Dat vraagt een servicegerichte en dienstverlenende instelling, omgevingsbewustzijn en klantsensitiviteit. Als ervaren cursusleider is dat jou op het lijf geschreven.

Ook ben je in staat het werkgebied van Groepscommunicatie uit te breiden. Je bent extern gericht en pro-actief. Je treedt naar buiten en legt de verbinding tussen onze vereniging en nieuwe klanten. Samen met de manager Dienstverlening werk je hieraan. Je doet voorstellen voor verbetering en ontwikkeling van (nieuwe) producten en voert ze uit. Samen met het team Communicatie en Marketing breng je de (nieuwe) cursussen en voorlichting onder de aandacht van de verschillende doelgroepen.

Kortom: hier wacht een uitdagende functie op jou!

Je ontwikkelt – je geeft voorlichting en cursussen – je adviseert – je doet – je ziet kansen, dus vragen we van jou:

dat bij al jouw handelen de budgethouder vanzelfsprekend jouw vertrekpunt is. Je weet hoe belangrijk het pgb voor hen is. Je kent de zorgwereld. De hoofdlijnen van de Wlz, Wmo, Jeugdwet, Zvw en het arbeidsrecht zijn jou bekend.

Je bent doordrongen van de essentiële rol die het pgb speelt in het leven van de budgethouder. Bij het beheren van een pgb komt veel kijken. Je kan duidelijk maken wat de keuze voor een pgb inhoudt, wat erbij komt kijken en of het pgb wel een passende oplossing is in een specifieke situatie. Je brengt mensen een stap verder in het hanteren van het budget en staat daarin naast hen.

Je kan complexe materie vertalen naar de doelgroep. Vanuit hun opleidingsbehoefte kun jij een trainingsprogramma opzetten voor de verschillende doelgroepen. Hierbij maak je gebruik van interactieve werkvormen, de laatste nieuwe e-learning hulpmiddelen (bijv. Articulate) en digitale lesmethoden en –middelen (webinar, YouTube). Dit alles doen we vanuit ons kantoor in Utrecht of op diverse locaties in het land, maar ook online via Zoom of Teams.

Je kan jouw werk goed plannen en organiseren. Ook kan jij omgaan met deadlines: die houden je scherp en je spreekt ook anderen hierop aan. Je vindt het een uitdaging om nieuwe klanten te verwerven. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt kennis over didactiek en groepsdynamica. Ervaring met tekstschrijven is een pré. Je hebt een relevante opleiding en/of ervaring op HBO-niveau.

Per Saldo is een goede werkgever voor jou

We bieden je een inspirerende werkomgeving met ruimte voor initiatief en eigen verantwoordelijkheid. Wij bieden je flexibiliteit wat betreft werktijden. Cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten worden overdag, maar ook ’s avonds of een enkele keer in het weekend gegeven door het hele land. De ene week maak je daardoor meer uren die je een andere week kunt compenseren.

De functie is ingeschaald in aanvangsschaal 8 van de cao Sociaal Werk Nederland. Inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en relevante werkervaring. We beginnen met een dienstverband van een jaar en besluiten aan het eind daarvan of en hoe dat een vervolg kan krijgen.

Bij ons geldt de cao Sociaal Werk Nederland. Daarbij hoort het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof zijn onderdelen van het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over verschillende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé en dat je gezond en duurzaam inzetbaar blijft. Daarvoor heb je een Loopbaanbudget (LBB), dat is opgebouwd uit een financiële reservering en de waarde van het vitaliteitsverlof.

Wil je meer weten?

Kijk op deze site of neem contact op met Josette Houtackers, manager Dienstverlening, bereikbaar op nummer 06 868 72 188.

En de video’s op ons YouTubekanaal geven een mooi beeld van waar we voor staan.

Enthousiast om deze uitdaging aan te gaan?

Reageer en overtuig ons!

We vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om in onze samenleving optimaal te leven. Ook werken hoort daarbij. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een beperking uit om te solliciteren.

Stuur jouw reactie naar m.vwarmerdam@pgb.nl onder vermelding van ‘cursusleider / voorlichter’. Dat kan tot uiterlijk 20 september 2020, maar doe dit direct, want bij voldoende geschikte kandidaten wordt de vacature mogelijk eerder gesloten. De gesprekken vinden plaats op 22 en 24 september.

vacature cursusleider/voorlichter