Wil je

  • als lid of abonnee alleen een digitaal exemplaar ontvangen, laat het ons weten via ledenadministratie@pgb.nl;
  • als lid of abonnee een gesproken versie van EigenWijs, stuur een mail naar communicatie@pgb.nl;
  • adverteren, lees dan de informatie onderaan deze pagina.

2020: ons jubileumjaar

Het pgb en Per Saldo bestonden 25 jaar. Door het coronavirus hebben we dat nog niet samen kunnen vieren. In EigenWijs deden we dat wel: elk nummer bevat een jubileumkatern.

De verhalen en artikelen in de jubileumkaternen staan ook op onze website. Door iedereen te lezen en vaak langer dan in het magazine.

Lees meer.

Verschenen nummers

Voorkant EigenWijs 4 2021

EigenWijs 4, december 2021

Het thema van dit nummer is de gemeenteraadsverkiezingen maart 2022. Dat lijkt eind december nog ver weg, maar het is al snel zover. Wij grijpen deze verkiezingen aan om gemeenten het ware gezicht van het pgb te laten zien. en hen handvatten te geven voor verbeteringen. Budgethouders en vertegenwoordigers vertellen hun ervaringen met de eigen gemeente. Esther Hagelaar laat zien waarom het zo belangrijk is dat mensen met een beperking in de gemeenteraad zitten. Dit en veel meer in de laatste EigenWijs van dit jaar.

Cover

EigenWijs 3, september 2021

Heb je meegedaan aan het onderzoek naar de betekenis en waarde van het pgb? Dat is inmiddels afgerond en op 14 september 2021 aangeboden aan de Tweede Kamer. In dit nummer lees je welke waarde dit uitgebreide onderzoek heeft, wat het heeft opgeleverd en hoe je kunt meepraten over de keuzes waar we voor staan. Keuzes waar ook het nieuwe kabinet zich over zal moeten buigen. Nu dit op zich laat wachten, praten wij met twee opvallende nieuwe Tweede Kamerleden.

Cover EigenWijs 2 2021

EigenWijs 2, juni 2021

Tijd voor een onderwerp dat voor het pgb al heel lang speelt en inmiddels ook landelijk in de schijnwerpers staat: wantrouwen. Wij bekijken het van alle kanten. Vanuit de praktijk, vanuit landelijk gezichtspunt, vanuit een gemeente en vanuit een onderzoek waaruit we belangrijke lessen kunnen trekken.

Cover EigenWijs 1 2021

EigenWijs 1, maart 2021

Bij het verschijnen van dit nummer zijn de verkiezingen achter de rug. We spreken met 5 politica’s met een beperking. Enkelen gaan de nieuwe Tweede Kamer in, anderen vechten door om daar ooit te komen. Wie zijn zij en wat beweegt hen? Verder is corona dat wat ons bezighoudt. Waar lopen budgethouders tegenaan? Hoe houden zij het vol? Dit en veel meer lees je in EigenWijs maart 2021.

Cover EW 4 2020

EigenWijs 4, december 2020

In dit nummer kijken we vooruit. Waar willen we dat het pgb over 5 jaar staat, welke wensen zijn er? Wat schrijven we erover in ons vierjarenprogramma. We belichten het onderwerp 'Informele zorgverlening' vanuit verschillende kanten. En we laten anderen aan het woord over het Zvw-pgb, dat volgens Aline Molenaar nauwelijks 'pgb' mag heten. Verder columns, verenigingsnieuws, boekennieuws en meer.

Cover EW 3

EigenWijs 3, september 2020

Op dinsdag 29 september 2020 bestaat Per Saldo 25 jaar en op 1 juli dit jaar vierde het pgb het 25-jarig jubileum. Reden voor een feestelijk nummer met verhalen van 5 budgethouders en 6 staatssecretarissen. Columns met dit keer ook minister Hugo de Jonge. Met gesprekken over ‘werken met het pgb’ en nog veel meer.

Cover EW 2 2020

EigenWijs 2, juni 2020

In dit nummer staat de bewuste keuze voor een pgb/eigen regie centraal. Daarover vertellen – toekomstige – budgethouders, iemand die wel kiest voor eigen regie, niet voor het pgb, en een wooninitiatief in oprichting, met bewuste keuzes hoog in het vaandel. Dit jaar bestaan het pgb en Per Saldo 25 jaar. Dat vieren we in EigenWijs met een speciale jubileumkatern.

Cover EigenWijs nummer 1 - maart 2020

EigenWijs 1, april 2020

Dit nummer zit boordevol interviews over de essentie van het pgb. Met onder andere Juliëtte van Gelder over het oprichten van een thuis voor haar man met dementie (cover). Dit jaar bestaan het pgb en Per Saldo 25 jaar. Dat vieren we in EigenWijs met een speciale jubileumkatern, met onder andere een column van Jet Bussemaker en het verhaal van Aline Molenaar over de eerste pioniers.

Cover Eigenwijs 4 december 2019

EigenWijs 4, december 2019

De EigenWijs van december 2019 staat in het teken van de budgethouder in de rol van werkgever.

Cover Magazine EigenWijs nummer 3 2019

EigenWijs 3, september 2019

In dit nummer onder andere: vechten voor de uren die nodig zijn, meedoen niet de gewoonste zaak van de wereld en strijd om extra Meerzorgbudget.

Cover EigenWijs nummer 2 juni 2019

EigenWijs 2, juni 2019

In dit nummer onder andere: Positief over inclusie, de perfect passende baan, werken en leven met autisme en vechten voor een plek.

Cover EigenWijs special 2019

EigenWijs special 2019: Terug naar de oorsprong

In deze special onder andere een interview met voorzitter klankbordgroep Dick Cochius en een goed gesprek tussen Hugo de Jonge en Aline Molenaar.

Adverteren in EigenWijs

  • Wil je een grote groep budgethouders informeren over je zorgaanbod, diensten, producten of activiteiten? Plaats een advertentie in EigenWijs, het magazine van Per Saldo, dat door 20.000 leden en abonnees goed wordt gelezen. Download hieronder onze mediakaart.
  • Bekijk EigenWijs september 2020 om een indruk te krijgen van ons magazine.

Nieuwsbrief

  • Wil je adverteren in onze tweewekelijkse nieuwsbrief, ook daarover lees je meer in onze mediakaart, hieronder te downloaden.
  • Bekijk deze nieuwsbrief om een indruk te krijgen van de opmaak van een advertentie .

Mediakaart adverteren Per Saldo 2021