Voor wie?

Het maakt niet uit of u een startend of een bestaand wooninitiatief bent. De workshop is gericht op beide. Wel zijn er afzonderlijke bijeenkomsten voor ouders/verwanten/bestuursleden en voor ondernemers. De informatie is speciaal afgestemd op deze doelgroepen. Geeft u zich dus op voor de workshop die aansluit bij uw situatie.

Wooninitiatieven in de oriëntatiefase raden wij nadrukkelijk aan éérst de workshop Oriëntatie Workshop Wonen te volgen.

Toepasbare methode

In deze  workshop gebruiken we  het ‘Haalbaarheidsmodel Wonen’. Een methode die kan worden ingezet in de verschillende organisatievormen die we kennen bij wooninitiatieven, zoals het wooninitiatief is hoofdaannemer van de zorg en werkt samen met een zorgaanbieder (onderaannemer), óf bewoners hebben een rechtstreekse zorgovereenkomst met de zorgaanbieder, óf het wooninitiatief heeft zelf zorgverleners in dienst. Het model is te gebruiken als  een checklist waardoor u kunt nagaan of u alle financiële posten in beeld hebt. Daarnaast zit er een functie in het model waarmee zorgmedewerkers kunnen worden ingeroosterd.

Onderwerpen

U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Heb ik alle inkomsten en uitgaven in beeld (checklist)?
  • Is het wonen in het wooninitiatief haalbaar voor de bewoners (en houden zij nog een zakcentje over)?
  • Waaruit bestaat de individuele zorg per bewoner en welk deel van de zorg wordt collectief ingekocht? Wat zijn de bekostigingsmogelijkheden?
  • Wat zijn de investeringskosten in het gebouw en wat zijn financieringsmogelijkheden?
  • Wat zijn de netto huurkosten per bewoner per maand? Welke eventuele woonkosten komen daar nog bij?
  • Aan welke ‘collectieve bewoningskosten’ moet ik denken en hoe kan ik deze onderbrengen in de begroting (zoals maaltijden, nutsvoorzieningen)?
  • Is mijn wooninitiatief financieel haalbaar?

Zelf aan de slag

Deelnemers aan de workshop ontvangen na afloop een digitaal exemplaar van het ‘Haalbaarheidsmodel Wonen’. Met de opgedane kennis op zak kunt u thuis uw eigen kengetallen invullen. Het is mogelijk om daarbij een advies-op-maat van Per Saldo in te huren.

Data en locatie

DagDatumTijdstipLocatieNog plek?
maandag 27-01-202012:30-15:30UtrechtVol
maandag02-03-202012:30-15:30UtrechtJa

Kosten

€ 35,00 per persoon (met abonnement wooninitiatief)
€ 55,00 per persoon (zonder abonnement wooninitiatief)

Contact

Wilt u een cursus of voorlichting volgen die al vol is of heeft u behoefte aan een cursus die Per Saldo nog niet geeft? Vul dan het contactformulier in.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met onderstaand formulier.

Logo HandicapNL
Beeld door: handicap.nl