Inhoud

In deze online cursus leert u hoe een indicatie en pgb in de Wlz aangevraagd kunnen worden, en wat uw rol als professional daarin kan zijn. In 13 modules komen de volgende onderwerpen aan bod.

 1. Inleiding
 2. Indicatie aanvragen
 3. Pgb aanvragen
 4. Gewaarborgde hulp
 5. Budgetplan
 6. Zorgbeschrijvingen
 7. Zorgovereenkomsten
 8. Wat is Wlz-zorg?
 9. Bewustekeuze gesprek
 10. Zorg in natura en pgb combineren
 11. Uitbetalen (SVB)
 12. Budgethouders vinden
 13. Zelftoets

Het doorlopen van de hele cursus duurt circa 2 uur en de toegang hiervoor is 2 maanden beschikbaar.

Mocht u de cursus ‘Wlz verdieping voor professionals’  willen volgen, dan wordt de kennis uit deze online cursus als bekend verondersteld.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor professionals die met het pgb in de Wlz te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan zorgverleners, onafhankelijke cliëntondersteuners, mantelzorgmakelaars, begeleiders, bewindvoerders en mentoren. Het maakt niet uit of u nu al ervaring heeft met het pgb in de Wlz of nog helemaal niet. Door de opbouw in modules kunt u gemakkelijk de informatie selecteren die voor u van belang is.

Kosten

De online cursus Pgb in de Wlz voor professionals kost € 76,50 voor abonnees en € 85,– voor niet-abonnees. Na ontvangst van uw betaling via Ideal of automatische incasso ontvangt u na 2 werkdagen een e-mail met inloggegevens. Let op: betaalt u per machtiging (automatische incasso) dan duurt het enkele dagen langer voordat u de inloggegevens ontvangt.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met het formulier op deze pagina.