In deze online cursus – die u kunt volgen in uw eigen tempo, op de voor u gewenste tijd en plaats – leert u alles over wat er bij een pgb in de Wet langdurige zorg (Wlz) komt kijken. Twijfelt u of u een pgb zult aanvragen, gaat u binnenkort starten met een pgb of heeft u al een pgb in de Wlz, maar heeft u behoefte aan een opfriscursus? Lees verder, waarschijnlijk is deze cursus iets voor u!

Inhoud

Er komt heel wat kijken bij de aanvraag en het beheren van een pgb. Zoals de zorgovereenkomsten, zorgbeschrijvingen, welke zorg u mag inkopen in de Wlz, het budgetplan en het bewustekeuzegesprek. Ook hoe u een indicatie aanvraagt voor de Wlz, wat zorgprofielen zijn en hoe u zich op een indicatiegesprek kunt voorbereiden zijn belangrijke onderdelen van het pgb in de Wlz. De online cursus behandelt al deze onderwerpen.

De cursus bestaat uit 12 modules waarin informatie en uitleg wordt gegeven met behulp van tekst, filmpjes en oefenvragen. Module 13 is een zelftoets waarin u uw kennis van het geleerde kunt toetsen. Zo kunt u zelf zien waar u voldoende vanaf weet, en over welke onderwerpen u nog aanvullend advies of een cursus kunt gebruiken.

Het volledig doorlopen van deze cursus kost gemiddeld tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van uw voorkennis. Het is mogelijk om tussentijds te stoppen en de resultaten op te slaan.

Doelgroep

Zowel startende budgethouders en/of hun vertegenwoordigers als budgethouders en/of hun vertegenwoordigers met meer pgb-ervaring in de Wlz, en voorheen de Awbz.

  • Deze cursus is niet geschikt voor u als u uw pgb krijgt van uw gemeente of zorgverzekeraar
  • Deze cursus is niet beschikbaar voor zorgverleners en professionals. Voor hen is een aangepaste versie verkrijgbaar.

Kosten

De online cursus Pgb in de Wlz voor budgethouders kost:

  • € 20,– voor leden
  • € 35,– voor niet-leden.

Na ontvangst van uw betaling via Ideal of automatische incasso ontvangt u na 2 werkdagen een email met inloggegevens. Let op: betaalt u per machtiging (automatische incasso) dan duurt het enkele werkdagen (tot maximaal 10 werkdagen) langer voordat u de inloggegevens ontvangt.

Bestellen

U kunt deze cursus bestellen met dit formulier.