Inhoud

In deze cursus komt aan bod wat er allemaal komt kijken bij de aanvraag en het beheer van een pgb in de Wlz. Zoals de zorgovereenkomsten, zorgbeschrijvingen,  waar mag het pgb aan besteed worden, het budgetplan en het bewustekeuzegesprek. Ook komt aan bod hoe u budgethouders kunt ondersteunen bij de indicatie-aanvraag  en wat zorgprofielen zijn.

Daarnaast is bij vrijwel elke module extra informatie toegevoegd die voor verschillende soorten professionals van nut kan zijn. Zo is er aandacht voor de rol van de onafhankelijke cliëntondersteuner, de bewindvoerder of mentor en voor de zorgverlener. Ook zijn extra vragen toegevoegd gericht op de praktijk van de verschillende soorten professionals. Aan de verschillende afgebeelde figuren kunt u herkennen voor welke doelgroep de informatie van toepassing is.

Onderwerpen

In 12 modules krijgt ut informatie en uitleg  met behulp van tekst, filmpjes en oefenvragen. Module 13 is een zelftoets waarin u uw kennis van het geleerde kunt toetsen. Zo kunt u zelf zien waar u voldoende vanaf weet, en over welke onderwerpen u nog aanvullend advies of een cursus kunt gebruiken.

Het volledig doorlopen van deze cursus kost gemiddeld tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van uw voorkennis. Het is mogelijk om tussentijds te stoppen en de resultaten op te slaan.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor professionals die beroepsmatig met het pgb in de Wlz te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan zorgverleners, onafhankelijke cliëntondersteuners, begeleiders, bewindvoerders en mentoren. Het maakt niet uit of  u nu al ervaring heeft met het pgb in de Wlz of nog helemaal niet. Door de opbouw in modules kunt u gemakkelijk de informatie selecteren die voor u van belang is.

Deze cursus is niet geschikt als u alleen te maken heeft met het pgb via de gemeente (Wmo of Jeugdwet) of via de zorgverzekeraar (Zvw).

Kosten

De online cursus Pgb in de Wlz voor professionals kost € 76,50 voor abonnees en € 85,– voor niet-abonnees. Na ontvangst van uw betaling via iDEAL of automatische incasso ontvangt u na 2 werkdagen een e-mail met inloggegevens. De toegang  tot de cursus is 2 maanden geldig.

Let op: betaalt u per machtiging (automatische incasso) dan duurt het enkele dagen (tot 10 werkdagen) langer voordat u de inloggegevens ontvangt.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met onderstaand formulier.