Op deze pagina lees je alles over de speciale activiteiten rondom ons jubileum. En lees je de lange verhalen als vervolg op de korte stukjes in de jubileumspecial in ons magazine EigenWijs.

Door het coronavirus zullen we onze plannen deels moeten aanpassen. Ook daarover houden we je hier op de hoogte.

Themaspecial EigenWijs

Dit is een speciaal katern dat in ons jubileumjaar in elke EigenWijs zal terugkomen. Je leest in dit eerste nummer het bezielende verhaal van voorlopers van het pgb. Ze komen van ver, uit een wereld die we ons nu nog nauwelijks kunnen voorstellen. Vaak letterlijk vanachter de geraniums. Ze hebben nog altijd de passie en overtuiging dat dit het beste instrument is om als mens met beperking je eigen leven te kunnen leiden. Ook anderen vertellen wat voor hen de essentie van het pgb is. Een budgethouder van het eerste uur, een ex-staatssecretaris, een zorginnovator en een vertegenwoordiger van de kleinschalige zorgaanbieders. Laat je inspireren en lees de uitgebreide verhalen op de jubileumpagina op onze website.

Aline Saers en Lies van der Loo

Pioniers in de strijd voor een onafhankelijk leven

Lees verder

Jet Bussemaker

Pgb als richtingaanwijzer voor nieuwe ontwikkelingen

Lees verder

Mark van Barschot

Branchevereniging ziet kansen en bedreigingen

Lees verder

Willem Spijker

Willem Spijker, een tevreden mens, mede dankzij het pgb

Lees verder

Guus Schrijvers

Pgb als voorbeeld voor zorginnovatie

Lees verder

Speciale activiteiten in jubileumjaar 2020

Het coronavirus heeft ons leven op zijn kop gezet. We kunnen op dit moment niet zeggen of onze activiteiten door kunnen gaan. We laten je het in elk geval weten. En houd onze nieuwsbrieven en website in de gaten.

Regionale ledenbijeenkomsten

Voor leden en abonnees komen er speciale bijeenkomsten met een feestelijk tintje. In alle regio’s, zodat je nooit erg ver hoeft te reizen.

Zaterdag 3 oktober

Op deze dag vieren we aansluitend op de ledenochtend het 25-jarig bestaan van onze vereniging van budgethouders. Helemaal afgestemd op jou, budgethouder. Op jou, vertegenwoordiger. Op jou, bewoner of ouders van wooninitiatieven. Het wordt de moeite waard. Hou deze dag daarom alvast vrij in je agenda. Voor alle activiteiten raden we je aan: houd onze berichten op onze website en in de nieuwsbrief in de gaten.

Pgb-congres voor professionals

Voor degenen die beroepsmatig met het pgb te maken hebben, is er op 1 juli 2020 een congres dat wordt georganiseerd door het ministerie van VWS. Per Saldo denkt en doet mee. Het wordt een ‘Tour de pgb’ over het verleden, maar vooral het heden en de toekomst. We gaan onder andere laten zien wat het betekent om een pgb te hebben. Onze actieve leden, zoals ambassadeurs, bestuursleden en leden van de klankbordgroep krijgen hier in een rol. Deelname is uitsluitend op uitnodiging.