Otwin van Dijk erelid van onze vereniging

Otwin van Dijk

Donderdagavond 8 oktober 2020 is Otwin van Dijk benoemd tot ons vijfde erelid. Dit gebeurde online tijdens onze 50e algemene ledenvergadering. De aanwezige leden stemmen in met de benoeming. Otwin is zeer vereerd om als erelid verkozen te worden.

Een ongeluk op zijn 18de bezorgde hem een dwarslaesie. Sindsdien zit hij in een rolstoel en ondervindt hij beperkingen, maar daar laat hij zich niet door tegenhouden. Zijn tot nu toe al indrukwekkende politieke carrière zegt genoeg: raadslid, wethouder, Tweede Kamerlid en nu burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek. 

Aline Molenaar over Otwin van Dijk

‘Otwin heeft door een ongeluk ondervonden dat niet alles zo vanzelfsprekend is wanneer je een beperking hebt. Hij wilde zich hier hard voor maken en werd voorzitter van Alles Toegankelijk. Later werd hij raadslid, wethouder, Tweede Kamerlid en nu is hij burgemeester. Otwin heeft geweldig werk verzet voor de gelijke behandeling van mensen met een beperking. Hij heeft zich bijzonder ingezet voor het pgb, vooral tijdens zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Ik vind het ongelooflijk verdiend als hij vanavond als vijfde erelid wordt benoemd door onze ledenvergadering.’

Reactie Otwin van Dijk

‘Normaal ben ik een spraakwaterval, maar hier word ik stil van. Ik krijg een brok in mijn keel. Dat meen ik echt, bedankt hiervoor. Ik heb met Per Saldo heel fijn samengewerkt om te laten zien dat onze samenleving mooier wordt wanneer je gewoon iedereen mee laat doen. Zonder Per Saldo zou ik niet zo ver gekomen zijn. Voor de beweging van inclusie moet je samenwerken. Belangrijk is dat je je stem laat horen. Het pgb is voor mij hét symbool voor eigen regie, waarbij mensen zelf bepalen wie aan hun lijf zit en wie bij hen thuiskomen. We zetten stapjes, maar we zijn er nog niet. Ik verheug me erop om de komende jaren met Per Saldo hiervoor te blijven knokken.’

Impressie algemene ledenvergadering

Naast het benoemen van het erelid heeft de algemene ledenvergadering de begroting 2021 goedgekeurd en het jaarplan 2021 vastgesteld. Ook zijn de bestuursleden Caroline Boerma en Yvonne Lammertink met algemene instemming herbenoemd.

In het tweede deel zijn leden in kleine groepjes met elkaar in gesprek gegaan. Het pgb bestaat 25 jaar, maar staat ook onder druk. Van leden hebben we gehoord waarom het pgb ertoe doet, waar we ons de komende jaren voor moeten inzetten en hoe zij de toekomst van het pgb zien.

Het is goed de betrokkenheid van onze leden te merken, zowel in opkomst als in hun bijdrage aan de vergadering.