Zorgvergelijker

Traditiegetrouw zullen wij ook dit jaar weer een zorgvergelijker maken waarin wij het pgb-beleid van verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. De zorgvergelijker kunt u begin december op onze website verwachten.

Pgb-tarieven

Verzekeraars mogen hun pgb-tarieven veranderen, zowel omhoog als omlaag. Van Zilveren Kruis hebben wij bijvoorbeeld  begrepen dat zij hun pgb-tarieven verlaagd hebben. Zij hebben aangegeven dat zij van mening zijn dat de verlaagde tarieven nu meer in lijn zijn met de tarieven van de andere verzekeraars.

Signalen van budgethouders

Per Saldo heeft al signalen ontvangen van budgethouders die mogelijk hun zorgverleners kwijtraken door verlaging van de tarieven. Verzekeraars geven aan dat budgethouders dan maar naar zorg in natura moeten overstappen, terwijl dit voor de budgethouder niet passend is. Het kan niet de bedoeling zijn dat door het verlagen van de tarieven budgethouders zonder zorgverleners komen te zitten en niet meer voor een pgb kunnen kiezen.

Advies van Per Saldo

Komt u in de problemen doordat uw zorgverzekeraar de tarieven heeft verlaagd? Belt u dan met uw verzekeraar en bespreek wat er voor uw situatie nodig is. Komt u er met uw verzekeraar niet uit, belt u dan met onze advieslijn, dan kunnen wij kijken of we voor u kunnen bemiddelen. Tot slot kunt u natuurlijk ook kijken wat de pgb-voorwaarden (en tarieven) van andere zorgverzekeraars zijn. Mogelijk is een overstap naar een andere verzekeraar voor u de beste oplossing. U kunt tot 1 januari 2019 een andere zorgverzekering afsluiten.