Nieuwe voorloper in PGB Portaal

Zorgkantoor Zilveren Kruis regio Flevoland is vorige week aangesloten op het pgb portaal. Op 17 juli zijn de nieuwe gebruikers gestart en het loopt tot nu toe allemaal goed. Wij zijn erg verheugd dat er na ruim een jaar een nieuwe groep is aangesloten. De ervaringen van deze groep gaan ook weer bijdragen aan het verder verbeteren van het portaal.

De eerste groep budgethouders die via DSW Zorgkantoor en de gemeente Westland werkt met het portaal is er zeer tevreden over. En 80% van de declaraties gaat inmiddels digitaal. Ter vergelijking, bij de SVB is dat op dit moment maar 40%.

Wij blijven betrokken bij allerlei vormen van overleg en ontwikkeling rond het pgb portaal. Het uitgangspunt is dat het portaal voor budgethouders veilig is, de administratieve lasten verlicht en het eenvoudiger maakt om je administratie te doen. Onze positief kritische blik blijft bij de verdere ontwikkeling hierop gericht.

Meer weten?

Behoor je tot de groep budgethouders van zorgkantoor Zilveren Kruis regio Flevoland en heb je vragen? Dan kun je telefonisch contact opnemen met de helpdesk van het zorgkantoor, (038) 456 78 88, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Vanaf januari 2020 gaan in fasen alle budgethouders over op het pgb portaal. Wil je alvast een algemeen beeld krijgen van het voorlopige portaal? Kijk dan op entreepgb.nl en/of dit filmpje dat is gemaakt voor de budgethouders aangesloten via DSW Zorgkantoor.

Eerdere berichten over dit onderwerp