Maximaal 40 uur per week zorg verlenen in de Wet Langdurige Zorg

Per Saldo ontvangt signalen van budgethouders in de Wet Langdurige Zorg dat de overeenkomst met hun zorgverlener wordt afgekeurd door het zorgkantoor, omdat de zorgverlener naast het werken voor de budgethouder nog een andere baan heeft.

Wat betekent dit?

In de regeling staat dat een zorgverlener maximaal 40 uur per week voor de budgethouder mag werken, omdat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd moet blijven. De afgelopen maanden horen we regelmatig van budgethouders dat het zorgkantoor een overeenkomst afwijst, omdat zorgverleners naast het werken voor de budgethouder ook een andere baan hebben. Dus een zorgverlener die een baan heeft van 20 uur per week en daarnaast nog 40 uur per week zou willen werken voor een budgethouder, mag dat volgens het zorgkantoor niet.

Wat vindt Per Saldo?

Per Saldo vindt dat het zorgkantoor erop toe moet kunnen zien dat de zorg van goede kwaliteit is en dat de zorgverlener niet overbelast raakt. Maar in de verhalen die Per Saldo hierover te horen krijgt, wordt hier geen onderzoek naar gedaan. Als het zorgkantoor een overeenkomst afwijst omdat de zorgverlener een andere baan heeft, zou dit op zijn minst onderbouwd moeten worden.

Loop je hier ook tegenaan? Meld het dan via [email protected], of bel met onze advieslijn.