Nancy geniet van haar leven

Ik heb 2 dochters, Nancy (32) en Judy (28). Nancy heeft vanaf haar 9-de een pgb. Zij is een heel speciaal meisje. Ze woog bij haar geboorte 565 gram, waarna ze 3 maanden in het ziekenhuis verbleef, 2 maanden in de couveuse en 1 maand in een bedje omdat ze niet voldoende groeide. Pas na 6 jaar werd de diagnose gesteld: het Wolf Hirschhorn syndroom en een zeer zeldzame chromosoomafwijking.

Meervoudige beperkingen

Nancy is als gevolg daarvan achtergebleven in haar groei. In praktische zin is dat gemakkelijk. Omdat ze heel klein is gebleven, kunnen we haar gewoon blijven tillen en overal mee naartoe nemen, ook op onze boot.

Verder heeft ze ernstig meervoudige beperkingen: waaronder een verstandelijke en motorische beperking – ze is rolstoelafhankelijk – en ze heeft een tracheastoma. Dat is een sneetje in de hals met daarin een buisje waarop het beademingsapparaat kan worden aangesloten. Ze heeft een niertransplantatie ondergaan, heeft epilepsie en ze kan niet praten.

Gewoon een kanjer

Nancy in haar rolstoel

Nancy kan best wel veel, maar heeft bij alle dagelijkse behoeften altijd hulp nodig.  We regelen dat vanuit het pgb, zowel de dagbesteding als een aantal begeleiders/zzp’ers thuis. Ze kan bijvoorbeeld heel goed – met begeleiding – zelf van rolstoel naar badbrancard. Ze maakt inlegpuzzels,  bouwt met duplo, ook al kan ze het zelf niet pakken.

Nancy houdt super veel van fietsen met de driewielfiets. De beweging is ook nodig voor haar lichamelijke conditie. Er loopt altijd iemand mee. Ook gaat ze 1 keer per week naar paardrijden, gaat ze graag shoppen, vindt ze uitjes erg leuk en houdt van muziek. Nancy geniet gewoon volop van het leven.

Ze heeft medisch al zo veel mee gemaakt. Als je ziet hoe makkelijk ze dit allemaal heeft aanvaard, altijd tevreden is en overal het beste van weet te maken, dan ben ik daar super trots op. Ze is gewoon een kanjer!

Wooninitiatief

We zijn nu bezig om ouderinitiatief ’t KlavertjeVijfHuys op te starten in onze woonplaats Aalst, bij Zaltbommel, eerste initiatiefnemers zijn mijn dochter Judy en ik. Voor 5 jongeren met een meervoudige beperking (VG-8). Om voor onze lieve, vrolijke en tevreden dochter een toekomstige woonplek te creëren. Heb je belangstelling, neem dan contact met ons op via e-mail.