Wethouder Rotterdam over praktisch werken aan vertrouwen

De Langen komt over als een man die weet waar hij het over heeft. Iemand die er helemaal niet tegenop ziet in te gaan op een gevoelig onderwerp als dit. Hij zoekt het vooral in de dagelijkse praktijk. In oplossingen om het vertrouwen in elkaar te versterken.

Het pgb van de gemeente ligt wat ons betreft onder een vergrootglas en we willen dan ook graag reageren op wat De Langen zegt. In deze webversie van het artikel in EigenWijs 2 2021 geven we onze reactie op antwoorden die De Langen geeft.

Onze reactie op antwoorden van wethouder De Langen

Onze lees- en kijktip

Aansluitend bij dit onderwerp:

  • ‘Eerst kijken naar wat iemand nodig heeft, dan pas naar de regels. Anders kijken, anders doen.’ Daarover gingen Janny Bakker-Kleine, Rik Dannenberg (Divosa), Aline Molenaar (Per Saldo) en Hanneke Mateman (Movisie) met elkaar in gesprek. Lees verder op de website van Movisie
  • De menselijke maat moet terugkeren in de uitvoering van beleid, maar hoe kunnen we ook de daad bij het woord voegen? Aan de hand van denkers als Aristoteles, Protagoras en Lev Tolstoj bespreekt Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden) in dit mini-college hoe hun wijsheden praktisch ingezet kunnen worden bij het herstel van de menselijke maat. Kijk verder op Sociaal Web.