EigenWijs 2, december 2022

In dit laatste nummer van het jaar besteden we aandacht aan ervaringsdeskundigheid als werkende en als vrijwilliger. En het gaat over de noodzaak van de menselijke maat bij het indiceren.

Directeur Aline Molenaar heeft het in haar voorwoord over voorzichtige lichtpuntjes, ook voor het indiceren. Verder veel verenigingsnieuws en natuurlijk ontbreken de ervaringen van onze columnisten niet.

Het herindicatiecircus

Onnodige controle bij de herindicatie: het moet stoppen, want het kost onnodig veel tijd, energie en geld. Dat laat ook Hans van der Knijff zien met zijn ervaring. ‘Elke 2 jaar komt er iemand bij mij aan tafel zitten die mij vraagt wat ik heb.’

Our House staat als een huis

Miranda Rennings start zelf een ouderinititatief in Rijswijk. ‘Een thuis voor mijn zoon Jesper, waar hij zichzelf kan zijn en zich veilig voelt.’

‘Ik ben een deskundige met ervaring’

Hoe zet Mirnou Baeten haar opleidingen, talenten en
ervaringsdeskundigheid in haar werk in?

Columns

> Frieda Eichhorn: ‘Wat zit er in jouw verrassingsei?’

> Eva Eikhout: ‘Bureaufrustratie’

> Matthijs Vermaat: ‘De menselijke maat bij het pgb’

Rubrieken

> Vraag het Per Saldo met de meest gestelde vragen aan onze pgb-consulenten aan het eind van het jaar.

> Van binnenuit met het kersverse klankbordgroep lid Joyce de Klein over haar drijfveer.

> Uit de lobby: wat doen we in 2023? Senior beleidsadviseur Jacqueline Gomes vertelt en we lichten een aantal projecten toe.

Verenigingsnieuws

Over de toekomst van jouw vereniging, de afgelopen ALV, contributietarieven 2023, Per Saldo en pgb in de media, de landelijke dag Wonen 2023, nieuwe informatie op onze website en een nieuwe folder voor jou.

Cursussen en voorlichting uitgelicht

Goede toerusting begint bij ons.

Download dit nummer (alleen voor leden en abonnees)

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Word lid of abonnee van Per Saldo!

Samen maken we het pgb eenvoudiger en menselijker. We komen op voor je belangen en we zijn jouw bron van kennis en informatie. Met onze hulp wordt het beheren van het pgb een stuk eenvoudiger.

 

Steun ons. Dan steun je het pgb en daarmee je eigen situatie. Zonder jouw lidmaatschap kunnen wij ons belangrijke werk niet doen. Word nu lid!

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers