Landelijke Dag Wonen

Vol: Aanmelden is niet meer mogelijk!
Zaterdag 7 oktober 2023, 10.00-16.00 uur
in Domstad Utrecht

De Kunst van het gewone leven in jouw initiatief

Ook in 2023 is het nog steeds een Kunst om het leven in een pgb-initiatief zo gewoon mogelijk te houden. Wat ouders en bewoners vooral bezighoudt, is de bestaanszekerheid van hun wooninitiatief, behoud van zeggenschap en regie, de betaalbaarheid van de zorg en het vinden van voldoende zorgmedewerkers. Die thema’s komen dan ook terug in deze 14e editie van de Landelijke Dag Wonen.

Dankzij een financiële bijdrage van HandicapNL en Stichting SFO is de toegang gratis!

Voor wie?

De Landelijke Dag Wonen is bestemd voor ouders betrokken bij pgb-ouder- en wooninitiatieven, bewoners betrokken bij pgb-bewonersinitiatieven, voor besturen, voor pgb-ondernemers en andere belangstellenden.

Programma

  • 10.00-10.30 u   Zaal open en registratie
  • 10.30-12.00 u   Plenair programma
  • 12.00-13.15 u    Lunch, stands, netwerken
  • 13.15-14.30 u    1e ronde Themasessies en pgb-café’s
  • 14.30- 14.45 u  Pauze en wisseling
  • 14.45- 16.00 u  2e ronde Themasessies en pgb-café’s
  • 16.00 u               Einde programma

Plenair

We starten plenair met een presentatie door Stannie Driessen, directeur Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS), over hun kijk op de toekomst van de zorg. De basis is het rapport Anders leven, anders zorgen (2022). Dit rapport gaat dieper in op het gegeven dat het aantal zorgvragers in de toekomst fors toeneemt, terwijl het personeelstekort over 10 jaar is verdrievoudigd. Wat betekent dit voor de zorg in pgb-ouder- en wooninitiatieven? Kan bijvoorbeeld een betere samenwerking tussen zorgaanbieders, familie en vrijwilligers bijdragen aan een (deel van de) oplossing? Aansluitend gaat dagvoorzitter Hans Etman over dit thema in gesprek met Stannie Driessen (RVS), Aline Bos (VWS), Aline Molenaar (Per Saldo), een expert van Vilans en ervaringsdeskundige ouders. Wat zijn kansen, mogelijke risico’s en grenzen? Ook deelnemers kunnen dan vragen stellen.

Themasessies en pgb-café’s

Na een heerlijke lunch is het tijd voor verdieping. In twee rondes kun je een keuze maken uit drie themasessies en twee pgb-café’s, waarin je ervaringen met andere deelnemers kunt uitwisselen.

Veelgestelde vragen

Inschrijving themasessie en pgb café’s

Zowel in ronde 1 als in ronde 2 kun je kiezen uit 3 themasessies en 2 pgb-café’s. Schrijf je snel in want vol is vol.
Uiterlijk 25 september ontvang je een bevestigingsemail met de themasessies en/of pgb café’s waaraan jij gaat deelnemen.

Kosten en inschrijving

De toegang is gratis en je bent van harte welkom. Uit ervaring weten we dat deze dag goed wordt bezocht. We hebben plek voor maximaal 200 bezoekers. Heb je je aangemeld, maar lukt het onverwacht toch niet om te komen, meld je dan af via [email protected]. Zo maak je een plek vrij voor iemand anders. Afmelden kan tot 30 september.

Contact

Heb je vragen, neem dan per mail contact met ons op via: [email protected]

Foto’s

Tijdens de dag worden er foto’s gemaakt door een fotograaf. Per Saldo en HandicapNL zijn vrij om deze te gebruiken voor eigen communicatiedoeleinden. Wil je niet herkenbaar op de foto komen, geef dat dan ter plekke aan.

Locatie

Cursus en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3631 AJ Utrecht
Route beschrijving: Routebeschrijving – Cursus- en vergadercentrum Domstad