Per Saldo doet mee aan Mijnkwaliteitvanleven.nl, een langlopend landelijk onderzoek om de kwaliteit van de zorg, inclusief het pgb, te verbeteren. Door het invullen van een vragenlijst kunt u, als budgethouder, uw stem laten horen. De uitkomst van het onderzoek geeft de overheid en andere instanties inzicht in de wijze waarop mensen de kwaliteit van zorg ervaren. Dat is belangrijk, zeker met alle veranderingen die gaande zijn.

Actieweek

Tot nu toe nemen ruim 1850 budgethouders deel aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Tijdens de Mijn Kwaliteit van Leven-actieweek van Per Saldo vanaf 26 september delen een aantal van deze budgethouders gebeurtenissen uit hun eigen leven. Zo maakt u bijvoorbeeld nader kennis met deelnemer en Per Saldo-directeur Aline Molenaar. Door een kijkje in haar eigen leven te geven, onderstreept ze het belang van deelname aan deze online vragenlijst.

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen aan MijnkwaliteitvanLeven.nl als u:

  • budgethouder bent
  • een chronische ziekte of beperking heeft
  • merkt dat uw leven verandert nu u ouder wordt
  • mantelzorger bent voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende.

Bent u budgethouder én bijvoorbeeld chronisch ziek of mantelzorger, vul dan de vragenlijst in als budgethouder.

Hoe doet u mee?

Ga naar de website Mijnkwaliteitvanleven.nl om uzelf te registreren. U ontvangt vervolgens twee keer per jaar een online vragenlijst om in te vullen. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. En wat ú merkt van de veranderingen in zorg en welzijn. Het zijn algemene vragen. Als u de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt u in het najaar de themavragenlijst over het pgb.

Dankzij uw deelname krijgt Per Saldo zicht op hoe het staat met de informatieverstrekking over het pgb, de toegang tot het pgb en de mogelijkheden die het budget biedt om aan het roer te blijven staan van uw zorg. En wat daarin verbeterd kan worden. Met die informatie kan Per Saldo nog beter opkomen voor uw belangen in uw gemeente. Wij kunnen niet zonder uw ervaringen als budgethouder om gemeenten te overtuigen van een goed pgb-beleid.

Als u deelneemt maakt u kans op een high tea voor twee personen in uw eigen omgeving, aangeboden door Per Saldo!