Corona en ouder- en wooninitiatieven

De coronamaatregelen hakken erin, ook voor ouder- en wooninitiatieven. Dat beseffen wij maar al te goed. We zijn daarom vanaf dag 1 bezig om ‘Den Haag’ pgb-bewust te maken. Zodat ze ook budgethouders meenemen in alle maatregelen die worden getroffen. De problemen van ouder- en wooninitiatieven melden we in onze overleggen met het ministerie steeds expliciet.

Dagelijkse updates

In onze berichtgeving lees je wat we willen afdwingen, zodat de zorg voor budgethouders, ook in ouder- en wooninitiatieven doorgaat. Zodat jullie de eigen regie kunnen blijven voeren, zoals je dat gewend bent.

Nu gelden de maatregelen in de meeste gevallen voor zowel de individueel thuiswonende budgethouders als voor de bewoners van ouder- en wooninitiatieven. Lees daarom onze dagelijkse updates over de gevolgen van het coronavirus onder nieuws. In het slimme lijstje Pgb en corona vind je antwoord op je vragen en tips. Onze betrokkenheid bij jullie doelgroep is groot. Wees er daarom van overtuigd dat jouw belang in onze belangenbehartiging gegarandeerd wordt meegenomen.

Vragen

Voor jouw vragen, tips of opmerkingen kun je ons op dit moment mailen of het antwoordapparaat inspreken. We nemen dan vaak dezelfde dag of de volgende dag contact met je op.

Vervolg introductie toolkit

Steeds meer mensen, jong en oud, met een beperking en/of ouders van kinderen met een beperking kiezen voor een wooninitiatief.

Samen met anderen bundelen zij hun krachten om een huis op te richten. Sommigen doen dat zelf, ook zijn er initiatieven die worden opgericht door zorgondernemers.

Een wooninitiatief biedt de mogelijkheid om te wonen in een plaats of buurt waar jij voor kiest. Met de mensen waar jij voor kiest. Kortom: een woning waarin jongvolwassenen, ouderen, ouders en kinderen zelf zeggenschap hebben, in een huis midden in de maatschappij, met zorg op maat.

In onze Toolkit Wonen vind je alles wat je nog hebt van idee tot realisatie en beheer van een ouder-/wooninitiatief.

Aan de slag met een ouder- en wooninitiatief

Wet- en regelgeving

Wanneer je een ouder- of wooninitiatief start, krijg je te maken met allerlei wetten en regels. Hier vind je ze allemaal in een overzicht. We geven…

Wooninitiatief

Vind een ouder- of wooninitatief

Wil je een ouder- of wooninitiatief starten, zoek je medeoprichters of wilt je gewoon eerst oriënteren op het aanbod van initiatieven?