Voorlichting

Als budgethouder, vertegenwoordiger of professional wil je goed voorbereid zijn. Je wilt alles weten wat je nodig hebt om met een persoonsgebonden budget (pgb) te werken. Daarom geven wij niet alleen cursussen, maar ook voorlichting.

Die voorlichting gaat over onderwerpen die op dit moment belangrijk zijn. Zo informeren we jou zo goed mogelijk en zorgen dat je voldoende pgb-vaardig blijft.

We organiseren ledenbijeenkomsten en voorlichtingsbijeenkomsten door het hele land of online via het programma Zoom. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt of op een tijdstip dat jou uitkomt. Hou daarvoor onze agenda en nieuwsbrief in de gaten.

Voorlichting op 5 manieren

De voorlichting gaat over nieuwe ontwikkelingen of over onderwerpen die op dit moment spelen. Ook geven we aandacht aan signalen uit de dagelijkse praktijk. Als we merken dat budgethouders of professionals meer informatie nodig hebben, dan passen we onze voorlichting daarop aan. Er zijn 5 mogelijkheden:

  1. Op ledenbijeenkomsten: voor budgethouders en hun vertegenwoordigers die lid zijn. Deze bijeenkomsten kondigen we ruim van tevoren aan en vind je in onze agenda.
  2. Op gratis basisvoorlichtingsbijeenkomsten voor jouw patiëntenvereniging, welzijnsorganisatie, (V)SO-school, revalidatiecentrum, autisme-/alzheimer-/mantelzorg-café. Onze voorlichter komt dan langs op jouw locatie of sluit online aan via Zoom.
  3. Op bijeenkomsten voor ouderinitiatieven en wooninitiatieven.
  4. Op voorlichtingsbijeenkomsten: voor professionals die in hun werk met het pgb te maken hebben. De voorlichtingsbijeenkomsten voor professionals vind je in ons cursusaanbod.
  5. Op voorlichtingsbijeenkomsten binnen organisaties, bijvoorbeeld gemeenten, zorgaanbieders, wooninitiatieven, welzijns- of mantelzorgorganisaties of wooninitiatieven. Deze voorlichting stemmen we helemaal af op wat de organisatie nodig heeft. Lees meer over de mogelijkheden.

Welke bijeenkomst past bij mij?

We raden je aan om naar de bijeenkomst te gaan die voor jou bedoeld is. Dan krijg je de informatie waar je het meeste aan hebt. Ook kun je ervaringen uitwisselen met mensen die ongeveer in dezelfde situatie zitten als jij.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag over voorlichting? Neem dan contact met ons op.