Veel mensen weten niet precies hoeveel zorg ze nodig hebben of hoeveel zorg ze krijgen. Maar je hebt die informatie nodig voor je pgb-aanvraag. Daarom raadt Per Saldo aan om altijd een overzicht van je zorgmomenten te maken voordat je een pgb aanvraagt.

Een zorgmomentenoverzicht geeft inzicht, maar is niet verplicht. Je hoeft het overzicht daarom niet mee te sturen met je pgb-aanvraag. Soms zal een gemeente of zorgkantoor er toch om vragen, en dan kun je het overzicht altijd nog opsturen.

Tip: Vul een week lang elke dag het zorgmomentenoverzicht in. Kijk aan het einde van die week hoeveel uur zorg je hebt gehad. Vul dan een nieuw overzicht in voor een gemiddelde dag en gebruik dat voor je pgb-aanvraag. Bewaar het zorgmomentenoverzicht in je administratie.

Met het formulier van Per Saldo kun je heel eenvoudig een zorgmomentenoverzicht maken. Dit formulier bestaat uit 2 delen:

Zorgmomentenoverzicht deel 1: korte beschrijving van je persoonlijke situatie

Het 1e deel gaat over jouw situatie. Beantwoord de 5 vragen over jezelf en je beperkingen. Je hebt niet veel ruimte voor de antwoorden. Je antwoorden hoeven ook niet lang te zijn, maar probeer wel duidelijk te zijn.

Zorgmomentenoverzicht deel 2: beschrijving van je zorgmomenten

Het 2e deel is een tabel voor 1 hele dag. De tabel heeft 4 kolommen waarin je invult:

  1. Hoe laat begint de zorg?
  2. Welke handelingen doet de zorgverlener?
  3. Hoelang is de zorgverlener bezig?
  4. Opmerkingen of extra informatie: je kunt bijvoorbeeld aangeven waarom je de zorg nodig hebt, op welke dagen je die nodig hebt of wie de zorg moet verlenen.

Formulier downloaden

Formulier Zorgmomentenoverzicht

Formulier Zorgmomentenoverzicht

Download

vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ⋅ 823 KB

Contact

Ben je Pluslid? Dan kan een medewerker van Per Saldo je zorgmomentenoverzicht bekijken en je tips geven. Neem hiervoor contact op via de Advieslijn.