Vrijheid

Het pgb geeft vrijheid. Een eerste vereiste om je eigen leven te kunnen leiden. Met een pgb regel je zelf je zorg. Je kan zelf bepalen wanneer je welke zorgverlener inzet. Dit zijn woorden die we heel vaak gebruiken bij de omschrijving van een pgb, maar waar intussen hele werelden achter schuil gaan.

Kinderen kunnen zich ontwikkelen, naar school of naar passende dagbesteding gaan. Volwassenen kunnen vader of moeder zijn of kunnen werken. Je kunt een actief sociaal leven leiden en ga zo maar door.

Niet alleen de wereld van budgethouders ziet er daardoor beter uit, ook die van hun naaste omgeving. Dus al met al genieten er vele malen meer dan 120.000 mensen van het pgb. En dan hebben we het nog niet eens over alle zorgverleners die dagelijks met veel plezier hun werk doen.

Ons feest in 2021

Daarom alle budgethouders, jullie naasten en zorgverleners: van harte gefeliciteerd met de verjaardag van het pgb. Voor nu houden we het bij een plaatje, na de coronatijd gaan we dit feestje nog een keer in het echt vieren. Met taart!