Sluit intentieovereenkomst af met zorgaanbieder of zorgverleners

Heb je een zorgaanbieder of zorgverleners gevonden die helemaal passen bij jullie zorgvisie? En is de zorg financieel haalbaar? Dan kun je de voorgenomen samenwerking met de zorgaanbieder of zorgverleners vastleggen in een intentieovereenkomst.

In die overeenkomst zet je dat jullie willen gaan samenwerken zodra de bewoners in het initiatief wonen en de zorg kan starten. In de Realisatiefase maak je verdere en definitieve afspraken. Die werk je uit in een samenwerkingsovereenkomst.

Zoeken naar andere mogelijkheden

Het kan ook zijn dat de kosten voor jullie te hoog zijn. Kijk dan of er ruimte is voor onderhandeling. Kom je er niet uit, dan moet je op zoek naar andere mogelijkheden.

Dat kan een ander zorgmodel zijn, een andere zorgaanbieder of andere zorgverleners, of een ander zorgmodel. Ook kan je kiezen voor bijvoorbeeld meer bewoners om de exploitatie van de zorg toch rond te krijgen. Je doorloopt de stappen dan weer vanaf het begin.

Voorbeeld intentieovereenkomst

Met de intentieovereenkomst rond je de Opstartfase af. Je hakt de knoop door om wel of niet met een bepaalde partij te gaan samenwerken.

Hieronder kun je een voorbeeld van een intentieovereenkomst downloaden.