Zorgvergelijker zorgverzekering en pgb

Voor onder andere verpleging en of verzorging kunnen volwassenen en kinderen een persoonsgebonden budget (pgb) van de zorgverzekeraar krijgen. Jouw zorgverzekeraar beoordeelt of je voldoet aan de voorwaarden voor een pgb. Het pgb-reglement van jouw zorgverzekeraar is hierin leidend.

Om een pgb te kunnen krijgen moet er sprake zijn van een zorgbehoefte langer dan 1 jaar, behalve voor zorg die gegeven wordt bij ongeneeslijke ziekten, de zogenoemde palliatief terminale thuiszorg.

Een zorgverzekeraar kies je zelf. Maar waarop baseer je jouw keuze? Welke verschillen zijn er voor wat betreft het pgb tussen zorgverzekeraars? Wij vergelijken voor onze leden al een aantal jaren de verschillende zorgverzekeraars met elkaar.

Dit staat in onze zorgvergelijker:

  1. Algemene informatie (met daarbij onder andere een overzicht van de grootste aanpassingen ten opzichte van 2023)
  2. Overzicht zorgverzekeraars
  3. Bijzonderheden en belangrijke verschillen tussen verzekeraars
  4. Vindbaarheid informatie pgb op website zorgverzekeraars
  5. Vergoeding eigen bijdrage Wmo mogelijk?
  6. Uitwisselen functies en flexibele inzet
  7. Wat moet je doen bij wisselen van zorgverzekeraar?
  8. Meer informatie

Bekijk hier de pgb-zorgvergelijker 2024

Overstappen

Stap je over naar een andere zorgverzekeraar en zijn jouw toestemmingsverklaring en indicatie nog geldig? Dan neemt de nieuwe zorgverzekeraar de geldige toestemming over. Deze dien je wel zelf op te sturen naar de nieuwe zorgverzekeraar. Het aantal toegekende uren blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar eigen tarieven hanteert.

Word lid van Per Saldo

Voor algemene vragen over het pgb kun je ons altijd bellen, ook als je niet lid bent. Ben je lid van onze vereniging? Dan kun je bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij je pgb. We bekijken jouw situatie en helpen je verder.