Is een pgb iets voor jou?

Is een persoonsgebonden budget (pgb) iets voor jou? Dat is een belangrijke vraag, want de keuze voor een pgb moet een bewuste keuze zijn.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Is een pgb iets voor jou?

Of een pgb bij jou past, hangt onder andere af van:

  • wat voor zorg je nodig hebt;
  • de voordelen en nadelen van zorg in natura (ZIN) en een pgb;
  • wat je moet kunnen en weten om met een pgb te werken.

In onze gratis online minicursus legt onze voorlichter Hans van der Knijff uit wat een persoonsgebonden budget (pgb) is. En hij vertelt waarom hij heeft gekozen voor een pgb. Aan het eind van de cursus kun je een pgb-test doen. Daarmee ontdek je of een pgb bij je past.

Of je volgt onze online voorlichting Is een pgb iets voor jou? Hierin leggen we uit welke vaardigheden er bij het werken met een pgb komen kijken. En wat je kunt doen om deze vaardigheden te krijgen. Daarna weet je of een pgb iets voor jou is.

Testimonial

‘Ik ben nog altijd dankbaar dat het pgb bestaat. Ik heb vier fantastische zorgverleners. Die weten hoe ik het wil. Op mijn tijd en op mijn wijze.’

Word lid van Per Saldo

Voor algemene vragen over het pgb kun je ons altijd bellen, ook als je niet lid bent. Ben je lid van onze vereniging? Dan kun je bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij je pgb. We bekijken jouw situatie en helpen je verder.