Ben je pgb-vaardig?

Het is heel belangrijk dat je bewust en weloverwogen kiest voor de zorg die bij je past. Voordat je kiest voor een pgb is het belangrijk om eerst goed te weten wat deze keuze precies inhoudt.

Welke vaardigheden heb je nodig?

Hieronder vind je een overzicht van dingen die moet weten of kunnen om met een pgb te kunnen werken. Bij elke vaardigheid geven wij een nadere toelichting.

Veelgestelde vragen

Infographic van VWS

Bekijk ook de infographic van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met meer uitleg over de 10 pgb-vaardigheden.

Het ministerie van VWS laat met een 10-puntenkader zien wat je moet kunnen en weten om met een pgb te werken. Aan de hand van deze punten kun je kijken of het bij je past om zelf je zorg te regelen met een persoonsgebonden budget.

Direct naar infographic VWS

Meer informatie, hulp en advies

Besef dat als je iets nog niet kunt of weet een pgb voor jou toch mogelijk kan zijn. Je kunt er hulp bij krijgen of vaardigheden leren. Wij kunnen je informatie en advies geven en bieden ook trainingen aan.

Onze online test geeft je een idee van wat je al kunt en wat je nog moet leren om zelf een pgb te beheren. Doe de test.

Word lid van Per Saldo

Voor algemene vragen over het pgb kun je ons altijd bellen, ook als je niet lid bent. Ben je lid van onze vereniging? Dan kun je bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij je pgb. We bekijken jouw situatie en helpen je verder.