Herhaalprik tegen corona voor pgb-zorgverleners

De overheid vindt het belangrijk om risicogroepen in het najaar extra te beschermen tegen het coronavirus. Ze verwacht dat de besmettingen in de winter gaan oplopen. Daarom kunnen jouw zorgverleners vanaf nu een herhaalprik krijgen.

De uitnodiging voor een herhaalprik is voor zorgverleners die via het pgb werken en vanuit het pgb worden uitbetaald voor de geleverde zorg. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen zich dus nog niet aanmelden. Dat heeft het ministerie van VWS ons laten weten.

Wanneer?

Heeft je zorgverlener 3 maanden of langer geleden de laatste prik of een coronabesmetting gehad? Dan kan hij/zij vanaf nu een afspraak bij de GGD maken.

Heeft je zorgverlener de griepprik gehad of krijgt hij/zij deze snel? Je zorgverlener mag beide vaccinaties tegelijk of kort na elkaar halen.

Hoe maakt je zorgverlener een afspraak?

Je zorgverlener gaat naar vaccinatie.solopartners.nl om een afspraak te maken. Na het invullen van een formulier wordt je zorgverlener doorverwezen naar de GGD, waar de mogelijkheid is om voorkeursdata en dagdelen aan te geven. Binnen 5 dagen ontvangt je zorgverlener de afspraakbevestiging via een e-mail met daarin de datum, het tijdstip en de GGD-locatie. In deze afspraakbevestiging staat een barcode die gescand wordt op de locatie.

Lukt het niet om naar de afspraak te komen, dan kan deze online worden verzet of afgezegd. Hoe dat moet, staat in de afspraakbevestiging.

Belangrijk om mee te nemen

  • uitnodigingsmail en afspraakbevestiging;
  • ingevulde gezondheidsverklaring (deze staat op de website van het RIVM);
  • identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart);
  • mondkapje.

Welk vaccin?

Je zorgverlener krijgt het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Hij/zij kan niet kiezen. De herhaalprik met het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin.

Meer weten?

Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351 (gratis).

Heb je vragen of twijfels over de herhaalprik? Bel dan naar 0800-7707707. Of ga naar www.vragenovercorona.nl.