Een aantal onderwerpen die we gaan bespreken zijn:

  • De indicatie moet gesteld worden door iemand die niets te maken heeft met je verzekeraar.
  • Je moet kunnen schuiven met uren tussen je persoonlijke verzorging en verpleging. Dit heet bestedingsvrijheid. Op deze manier heb je zelf regie over je zorg. En kun je bijvoorbeeld ook meer uren zorg inkopen tegen een lager tarief.
  • Met je pgb kun je ook zorg inkopen, die bijvoorbeeld door je buurman, je familie of iemand anders die je kent wordt gegeven. We vinden dat dit zo moet blijven.
  • We willen dat de indicatie voor jou goed is. Dit betekent dat we willen dat je verzekeraar ook indicaties stelt die langer duren dan 1 jaar.
  • Je pgb zou ook door moeten gaan als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.
  • Kosten, zoals reiskosten en beschermende middelen voor je zorgverlener, moet je ook vanuit je pgb kunnen vergoeden.
  • Zorgverzekeraars moeten duidelijk uitleggen waarom ze iets afwijzen. Bijvoorbeeld voor zorg die niet onder Zvw valt doorverwijzen naar gemeenten of de Wet langdurige zorg.
  • Een deel van je pgb moet je kunnen gebruiken om zorg bij een zorg in natura aanbieder te kunnen inkopen.

Deel je ervaringen met ons

Herken je een of meerdere van deze voorbeelden? Of heb je een ervaring die hier niet bij staat? En vind je het belangrijk dat ze in de afspraken terecht komen? Vul dan voor 1 december 2020 het formulier in. Het kost je 15 minuten van je tijd, maar kan een groot verschil maken voor je toekomst. Natuurlijk gebruiken we je ervaringen zonder je naam te noemen.

Wat doen we nog meer?

We gebruiken je ervaringen dus om afspraken te maken voor de volgende jaren. Maar we zetten ze ook in een rapport. Dat rapport gaan we geven aan de minister, de Tweede Kamerleden, ZN en V&VN. Het is belangrijk dat we veel ervaringen krijgen, zodat we kunnen laten zien dat het vaak voorkomt en niet af en toe.

Heb je nu hulp nodig?

Heb je nu problemen met je Zvw-pgb? Of heb je vragen over je pgb? Neem dan contact op met onze advieslijn. Zij kunnen je helpen met jouw situatie. Bel tijdens openingstijden of mail naar info@pgb.nl en dan neemt een medewerker contact met je op.

Meld je ervaringen met het Zvw-pgb

Naar ons meldformulier