Gesprek in de Tweede Kamer over Zorg op de Juiste Plek

Op 18 februari 2019 is in de Tweede Kamer een zogeheten rondetafelgesprek over Zorg op de Juiste Plek. Hoe moet de zorg in Nederland eruit zien in 2030? De Patiëntenfederatie Nederland heeft hier in samenwerking met Per Saldo een brief voor geschreven.

Zorg op de Juiste Plek

Goede zorg gaat uit van de wensen en mogelijkheden van mensen. Om dit te bereiken moet er de komende jaren veel veranderen in de zorg, zodat in 2030 de zorg draait om de kwaliteit van leven van iedereen.

Het is van belang dat je kunt meepraten en je kunt uitspreken over de zorg in je eigen buurt. Verder is het belangrijk dat voor iedereen in het land zorg op maat beschikbaar blijft. Zorg die past bij jouw persoonlijke wensen.

Wat vindt Per Saldo?

Zoals je weet staat voor Per Saldo de eigen regie en maatwerk voorop. Daarbij is het belangrijk in gedachten te houden dat ieder mens een bepaalde mate van eigen regie heeft. De individuele zorg- en ondersteuningsvraag van de budgethouder moet centraal staan. Daarnaast willen we dat een persoonsgebonden budget en zorg in natura gelijkwaardige keuzes blijven.

Wilt je meekijken?

Het gesprek vindt plaats op 18 februari 2019 van  11:00 – 15:00 in de Tweede Kamer.